Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση από τον Ζαχαρία Καψαλάκη για τα κενά στο ν.Ηρακλείου




Επειδή τα παπαγαλάκια τον τελευταίο καιρό πολλά τυρβάζουν για τους (μη) διορισμούς και τα άλλα συναφή και προκαλούν αναστατώσει στους συναδέλφους μας αναπληρωτές, θέλω να γράψω ένα μικρό σημείωμα για το Νομό Ηρακλείου και τα κενά του που γνωρίζω καλά και που αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα:

Τα κενά τους δασκάλους είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 260... Πως δικαιολογούνται:
120 λειτουργικά κενά Διευθυντών σχολικών μονάδων... 90 οργανικά κενά... και υπόλοιπα 50 κενά που είναι θέσεις: σχολικών συμβούλων, προϊσταμένων Δ/νσεων, αποσπασμένων σε γραφεία, άδειες άνευ αποδοχών. κ.α.
Τα κενά θα αυξηθούν μετά την 1η του Σεπτέμβρη από άδειες κύησης, ανατροφής, αποσπάσεις αλλά και παραιτήσεις που θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και το πρώτο του Οκτώβρη... Δηλ. θα πλησιάσουν τα 300!

Τα κενά των νηπιαγωγών θα ξεπεράσουν τα 150...

Στην ειδική αγωγή: Υπάρχουν 40 κενά σε ειδικά σχολεία και Τμήματα Ένταξης και σαφώς λιγότερα (περίπου 5) νηπιαγωγών ειδικής αγωγής.

Στην παράλληλη στήριξη οι ανάγκες μας θα ξεπεράσουν τους 80 δασκάλους, ενώ θα χρειαστούν και περίπου λιγότεροι από 5 νηπιαγωγοί... (Τους τελικούς αριθμούς στην παράλληλη θα τους γνωρίζουμε 20 Οκτώβρη)!

Για τους συναδέλφους των ειδικοτήτων τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα! ΟΜΩΣ: Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να καταβάλει ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να πάνε οι ειδικότητες ΠΑΝΤΟΥ! Σε όλα τα σχολεία, σε όλα τα ολοήμερα! Είναι απαράδεκτο τα Βορίζια, οι Καμάρες, ο Σίβας, Τα Σκούρβουλα, τα παιδιά του Κρότου, της Ψαρής Φοράδας και τόσων άλλων μικρών αλλά εξ ίσου σημαντικών σχολικών μονάδων, να μην έχουν πρώτη και δεύτερη ξένη γλώσσα, να μην έχουν γυμναστή ή πληροφορικάριο, τη στιγμή που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ... Θεωρώ ότι οι κρατούντες των υπηρεσιών της εκπαίδευσης να μην κάνουν το λάθος να στείλουν όλο αυτό το έμπειρο εκπαιδευτικό δυναμικό στα γραφεία να βγάζει φωτοτυπίες, αλλά στα σχολεία, δημιουργώντας αντίστοιχες οργανικές θέσεις!

Αυτή είναι η εικόνα ενός μόνο νομού της Ελλάδας... Τα συμπεράσματα δικά σας!

(ΥΓ: Το ότι δεν είμαι πλέον αιρετός, δε σημαίνει ότι θα σταματήσω να γράφω και να ενημερώνω, ε;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου