Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Λίθοι , πλίνθοι , ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα ουδέν εστίΣε μια εποχή που οι ζωές μας και το μέλλον μας απειλείται περισσότερο παρά ποτέ , σε ένα διαφαινόμενο ζοφερό εργασιακό μέλλον η μόνη λύση είναι το «ημείς».  Όλοι οι συνάδελφοι με γνώμονα το συμφέρον του σχολείου τους , του μαθητή και του εκπαιδευτικού απάντησαν αρνητικά με το συντριπτικό 95 % στην αξιολόγηση που έρχεται να χρησιμοποιήσει το σχολείο ως ανδρείκελο στις επιταγές των μνημονιακών δεσμεύσεων και να ποδηγετήσει τον συνάδελφο.
                Με πρωτοφανή αντανακλαστικά και με κεντρικούς χειρισμούς οι συνάδελφοι  συλλογικά και μαζικά αρνήθηκαν να υπογράψουν πρακτικά συγκρότησης οδηγώντας το υπουργείο σε μια απόφαση που χρίζει νομικής  διερεύνησης. Τα μπλοκαρίσματα των σεμιναρίων σε όλα τα επίπεδα,  δημιούργησε τριγμούς σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση και οδήγησε σε τραγελαφικές κινήσεις όπως κρυφές απογευματινές και διαδικτυακές ενημερώσεις. 
Ενώ σε όλη την Κρήτη τα σεμινάρια έχουν μπλοκαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου της Σητείας ΜΥΣΩΝ επέδειξε παροιμιώδη αδράνεια καθώς ούτε συνεδρίασε για να πάρει απόφαση για να μπλοκάρει την ενημέρωση που θα γινόταν στο 4ο ΔΣ Σητείας και στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, μέλη του συλλόγου  προσπάθησαν να φαλκιδέψουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε κινητοποίηση Ο πρόεδρος του συλλόγου και διευθυντής πήγε στην ενημέρωση αρνούμενος οποιαδήποτε αντίδραση του τοπικού Συλλόγου λειτουργώντας απέναντι από την επίσημη θέση του κλάδου και της ΔΟΕ. 
Στον  Άγιο Νικόλαο με μαζική παρουσία των απεργών συναδέλφων έξω από το χώρο του 1ου ΔΣ Αγίου Νικολάου ,  τα σεμινάρια έγιναν αλλά  με πάρα πολύ μικρή συμμετοχή των διευθυντών. Οι συνάδελφοι από νωρίς βρίσκονταν έξω από το σχολείο και λιγοστοί  διευθυντές μπήκαν προς ίδιον όφελος…
Στην Ιεράπετρα η διοίκηση του συλλόγου είχε αρχίσει να φυλλορροεί από τον Ιανουάριο.  Το ΔΣ έριξε την ασπίδα στην απολογιστική συνέλευση αναθέτοντας σε επιτροπή τη διαχείριση του συλλόγου κάτι που δεν προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου και αν δεν προσεχθεί το θέμα, ο Σύλλογος κινδυνεύει να διαλυθεί….. Τα σεμινάρια  έγιναν  κανονικά και η ευθύνη των εκλεγμένων μελών  του Συλλόγου (παραιτηθέντων και μη) είναι τεράστια, καθώς το έβαλαν στα πόδια την ώρα της μάχης.
Ο σύλλογος είναι ένα όργανο που διαμορφώνει συλλογικότητες, μαζικοποιεί, οδηγεί τους συναδέλφους σε κοινές δράσεις.  Αφουγκράζεται το συνάδελφο, βρίσκεται δίπλα του , τον ενημερώνει και διαμορφώνει  θέσεις μέσα από συλλογικές διαδικασίες.  Προασπίζεται τα δικαιώματα του απέναντι στην επιδρομή που δέχεται από την διοίκηση και το υπουργείο.

Δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες  όταν διοικείς ένα συλλογικό όργανο. Ή με το συνάδελφο θα είσαι  ή με την διοίκηση . Η  ισορροπία είναι αδύνατη,  γιατί  σε περίοδο φουρτούνας θα βουλιάξεις παίρνοντας μαζί σου και όλους τους συναδέλφους που σε εξέλεξαν να τους υπηρετείς.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου