Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

«Ανακοίνωση για τις εκλογές της 84ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«Ανακοίνωση για τις εκλογές της 84ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ»

Τα ανεξάρτητα σχήματα πανελλαδικά και οι ανεξάρτητοι αντιπρόσωποι που συγκροτούν την Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ, μετά τις εκλογές της 84ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ και την εκλογή ενός μέλους στο ΔΣ της ΔΟΕ, δεσμευόμαστε να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την αλλαγή πλεύσης της Ομοσπονδίας, για την ανατροπή των συσχετισμών και την προσπάθεια συγκρότησης ενός προοδευτικού, μαχητικού και αγωνιστικού προεδρείου.
Η αγωνία μας απέναντι στα κοινά προβλήματα, απέναντι στα προβλήματα της εκπαίδευσης και απέναντι στη συνοχή και το μέλλον της κοινωνίας μας, διαμόρφωσε τις συνθήκες ώστε οι προοδευτικές δυνάμεις των ανεξάρτητων σχημάτων πανελλαδικά να βρουν κοινό βηματισμό και για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΟΕ, να εκλέξουν μέλος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Ο χώρος των ανεξάρτητων φωνών, των αδέσμευτων δυνάμεων, των δυνάμεων που στοιχίζονται πίσω από τα προβλήματα της εκπαίδευσης χωρίς κομματικές αναφορές και κατευθύνσεις, συνεχώς ανανεώνεται με σχήματα και συναδέλφους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της ενότητας, της σύμπραξης των δυνάμεων που θα θελήσουν να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, το όραμα για ένα δημοκρατικό και δωρεάν σχολείο, τις δυνάμεις με τις οποίες θέλουν και μπορούν να αγωνιστούν απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, σε οποιοδήποτε υπουργό παιδείας, σε οποιαδήποτε δύναμη που οδηγεί το σχολείο μας στην παρακμή και την ιδιωτικοποίηση. Σήμερα είναι ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ μας, ΕΝΟΤΗΤΑ των προοδευτικών δυνάμεων που επιδιώκουν προοδευτικές αλλαγές, διάθεση για ΑΓΩΝΑ απέναντι σε κάθε αδικία, αποφασισμένοι για ΡΗΞΗ με κάθε δύναμη που επιδιώκει να περάσει στο συνδικαλιστικό κίνημα παλαιοκομματικές -παραγοντικές λογικές και φυσικά διάθεση για ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε όλα τα επίπεδα για την αλλαγή πλεύσης της ΔΟΕ αλλά και την επανεκκίνηση του συνδικαλιστικού κινήματος στηριζόμενος στη βάση των συναδέλφων και στις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων.
Είμαστε εκπαιδευτικοί, είμαστε πολίτες, έχουμε όραμα για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα καλύτερο αύριο. Το μέλλον μας ανήκει, βρίσκεται στα χέρια ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Οι καιροί ου μενετοί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου