Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Φτάνει πια με την ταλαιπωρία των αναπληρωτών, μην παίζετε με την εκπαίδευση του ελληνικού λαού


Με ανακοίνωσή της η ηγεσία του υπουργείου παιδείας (πριν αποχωρήσει) ενημέρωσε ότι θα ανακοινωθούν, με εκ νέου προθεσμίες δηλώσεων, και οι 3 εγκύκλιοι πρόσληψης αναπληρωτών. Η ολιγωρία του υπουργείου για την έκδοση των εγκυκλίων είναι παροιμιώδης. Θα κληθούν ξανά οι συνάδελφοι να επικαιροποιήσουν τις αιτήσεις τους και  όσοι επιθυμούν να τις αλλάξουν. Αυτό συνέβη γιατί κατά την έκδοσή τους δεν είχαν εκδοθεί σε ΦΕΚ.  Θα δοθεί επιπλέον 7 μέρες προθεσμία, χωρίς να διευκρινίζουν τον τρόπο επικαιροποίησης, και με λίγα λόγια ζητά από όλους τους ενδιαφερόμενους να τρέξουν στις διευθύνσεις να κάνουν τα χαρτιά τους. Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο να περάσουν οι συνάδελφοι αυτή την ταλαιπωρία και να πληρώσουν την ανοργανωσιά, την επιπολαιότητα  και την προχειρότητα του υπουργείου παιδείας.

Παράλληλα προέκυψε νέα εμπλοκή στο ζήτημα με την προκήρυξη εκλογών και την ανάληψη καθηκόντων της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Εκκρεμεί αίτημα στο ΣτΕ για να  εξαιρεθεί η εκπαίδευση από την απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η 11η Σεπτεμβρίου πλησιάζει και το πρώτο κουδούνι ΔΕΝ θα ηχήσει σε πολλά σχολεία της χώρας μας. Η διαδικασία που βρίσκεται σε αναμονή θα ξεπεράσει σε προηγούμενη κάθε άλλη χρονιά και θα φτάσουμε τέλη Σεπτεμβρίου να μπορούν να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις, εκτός εάν περιμένουμε κάποιο θαύμα!!!!

Αρκετά πια με την ταλαιπωρία των συναδέλφων μας αναπληρωτών, αρκετά με τους πειραματισμούς με τα σχολεία μας, αρκετά με την κοροϊδία της ελληνικής κοινωνίας.
Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας φάνηκε ότι δυστυχώς δεν είχε κάνει τον παραμικρό σχεδιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και ορισμένοι συνάδελφοι, με τις ενέργειές τους (προσφυγές χωρίς ουσιαστικό λόγο κλπ), ρίχνουν νερό στο μύλο της διάλυσης της εκπαίδευσης. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ (ειδικά τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ –ΠΑΣΚ να σταματήσουν τους τακτικισμούς και να αναλάβουν την ευθύνη που πήραν με την επιλογή τους τον Ιούλιο), να παρέμβει άμεσα καταγγέλλοντας το γεγονός και να ζητήσει την άμεση λύση του προβλήματος.
Σε οργανωμένες πολιτείες το κράτος μπορεί να λειτουργεί χωρίς κυβέρνηση και για περισσότερο από ένα χρόνο. Στην Ελλάδα ούτε με κυβέρνηση μάλλον!!!!

            ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου