Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

1o Ενημερωτικό Φεβρουαρίου: Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ, από τον αιρετό Αντώνη Τσαλαπάκη

1o Ενημερωτικό Φεβρουαρίου ΑΠΥΣΠΕ

Θέμα : <<Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ>>


Η τελευταία συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης ασχολήθηκε με τον ορισμό των αναπληρωτών των Διευθυντών Α/θμιας Εκπ/σης, την απαλλαγή από τα καθήκοντα διευθύντριας σχολικής μονάδας και τη χορήγηση και διακοπή άδειας άνευ αποδοχών.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε ότι η άποψη των συναδέλφων για την κάλυψη των διοικητικών θέσεων στην εκπαίδευση πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, κάτι που σε αυτή την περίπτωση απουσιάζει παντελώς. Ως αιρετός δεν συναίνεσα στις επιλογές της διοίκησης για τον ορισμό των αναπληρωτών Δ/ντών Εκ/σης.
                                                                      
Τα δύο τελευταία θέματα αντικατοπτρίζουν έντονα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία μας σήμερα, με την παντελή έλλειψη μέριμνας της πολιτείας για τις πραγματικές  ανάγκες των εκπαιδευτικών. Είτε αυτές αφορούν  τις πάλαι ποτέ εκπαιδευτικές άδειες (οι οποίες δε δίνονται πλέον), είτε τις υπηρεσιακές μεταβολές που πολλές φορές καθιστούν αδύνατη τη μετεγκατάσταση των συναδέλφων μακριά από τις οικογένειές τους. Όλη αυτή η κατάσταση φαίνεται έντονα από την αύξηση των αιτήσεων αδειών άνευ αποδοχών.

Διαβαίνοντας το 2 τρίμηνο της σχολικής χρονιάς και ενώ όλοι θα ήλπιζαν τα σχολεία να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λειτουργικά κενά εξακολουθούν να υφίστανται αν και έχουν γίνει πάνω από 13.600 προσλήψεις μέχρι σήμερα. Καμία πρόθεση δεν φαίνεται να υπάρχει από πλευράς του υπουργείου για την κάλυψη των περίπου 2.000 κενών αλλά και την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδιασμού για 20.000 μόνιμους διορισμούς την επόμενη τριετία, αφού η απόφαση του ΣΤΕ φαίνεται να διευκολύνει την κυβέρνηση βάζοντας φρένο στις υποτιθέμενες προθέσεις της.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Τσαλαπάκης Αντώνης
Αναπληρωτής αιρετός ΑΠΥΣΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου