Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

24ωρη απεργία Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 σε όλο το Δημόσιο



Οι Πολιτικές των κυβερνήσεων που έφεραν την χρεοκοπία στη χώρα μας και την έριξαν στα δόντια του ΔΝΤ και της Τρόικα και τα μνημόνια που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια ευθύνονται για το χτύπημα μισθών,  συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, της ίδιας της εργασίας με χιλιάδες ανέργους,  τη συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δομών (πχ υγεία), χωρίς εξαιρέσεις, με μεγαλύτερη ίσως έμφαση την εκπαίδευση. 
Η συνεχιζόμενη αδιοριστία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση  με βάση τις σύγχρονες ανάγκες,  η εκκρεμότητα της άμεσης εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στα δημόσια νηπιαγωγεία σε όλους τους Δήμους της χώρας, το ασφαλιστικό, το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών, η ανύπαρκτη καθολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τα άνισα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών καθώς και οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται σε επίπεδο περιεχομένου της δημόσιας εκπαίδευσης  για το  Δημόσιο Σχολείο του 21ου αιώνα (αναλυτικά προγράμματα, διδακτικά αντικείμενα, ύλη κ.α.) αναζητούν λύσεις τις οποίες το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει να διεκδικεί με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο.
Η κατάσταση για όλα αυτά τα ζητήματα δεν πάει άλλο, το κίνημα οφείλει να παλέψει με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση για να προβεί σε πολιτικές αντίστοιχες όσων επέφεραν κατακτήσεις για τον κλάδο μας. Πολιτικές που θα άρουν όλες τις επιπτώσεις των μνημονίων εις βάρος των εργαζομένων,  των εκπαιδευτικών,  με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν θέσεις πάγιων και διαρκών αναγκών, θέσεις που σήμερα καλύπτονται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων αναπληρωτών συναδέλφων.  
Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.    γνωρίζει αυτό που όλοι οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά: ότι καμιά  μεγάλη κατάκτηση δεν έγινε χωρίς αγώνες, γι αυτό καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, όλων των ομοσπονδιών του δημοσίου και της ΔΟΕ, την Τετάρτης 14 Νοεμβρίου και  να δώσουν δυναμικό παρόν στις  απεργιακές συγκεντρώσεις  – κινητοποιήσεις με τις  παρακάτω πανεργατικές και πανεκπαιδευτικές διεκδικήσεις ως προτάγματα στον αγώνα μας:
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ! για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και της δημόσιας υγείας και σε κάθε θέση στο δημόσιο που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  •  14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, εφαρμογή παντού του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα (άρθρο 33 νόμος 4521/2018)
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
  • αύξηση δαπανών για την παιδεία,
  •  Κατάργηση-μείωση των ορίων συνταξιοδότησης- πλήρης σύνταξη στα 35 χρόνια δουλειάς –ασφάλιση καθολική και δημόσια και  ενάντια σε πολιτικές εκφωνήσεις-προγράμματα που μιλάνε για ασφαλιστικό Πινοσέτ, δηλαδή ασφάλιση σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. 
·         Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Όλοι και όλες στην απεργία, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018  
Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις
Αθήνα:  Πλ. Κλαυθμώνος 11.00 π.μ.
Θεσσαλονίκη: 11 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Ηράκλειο, πλ. Ελευθερίας 10:00 π.μ.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου