Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ενημερωτικό Σημείωμα για τον ορισμό οργανικών θέσεων στο ν. Ρεθύμνου, από τον αιρετό Στέλιο Ορφανουδάκη



Σήμερα , Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου με βασικό θέμα τον ορισμό οργανικών κενών θέσεων για την διαδικασία των μεταβολών των μεταθέσεων για την επόμενη χολική χρονιά. Τα οργανικά κενα ανά ειδικότητα που υπάρχουν στον Νομό Ρεθύμνου, είναι τα ακόλουθα:
Γενική Αγωγή

Δάσκαλοι (ΠΕ70): 83
Νηπιαγωγοι (ΠΕ60) : 18
Καθηγητές Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) : 5
Καθηγητές Αγγλικών (ΠΕ06) : 18
Καθηγητές Μουσικής (ΠΕ79.01) : 7

Ειδική Αγωγή

Δάσκαλοι (ΠΕ71): 9
Νηπιαγωγοί (ΠΕ61): 4
Καθηγητές Μουσικής Ειδικής Αγωγής: 1
Τα κενά στην Γενική Αγωγή είναι 131 και στην Ειδική Αγωγή φτάνουν τα 14. Επομένως, το σύνολο των οργανικών κενών στο Νομό Ρεθύμνου είναι 145.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι λειτουργικές ανάγκες του νομού Ρεθύμνου είναι πολύ μεγαλύτερες από το σύνολο των οργανικών κενών, καθώς ξεπερνάει τον αριθμό των 500.
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει το επόμενο διάστημα να διεκδικήσει την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες -σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες - και κυρίως σε ειδικότητες που δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, όπως είναι για τις ειδικότητες των θεατρολόγων και εικαστικών, καθώς για την ειδικότητα των καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας, αφού δεν υπάρχει ούτε μία οργανική θέση στο Νομό Ρεθύμνου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου