Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Μαζί Συνεχίζουμε για το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, για μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία του σήμερα και του αύριο.

 

Μαζί Συνεχίζουμε για το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, για μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία του σήμερα και του αύριο.


Η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό αποτύπωμα: συντηρητικό, νεοφιλελεύθερο και αναχρονιστικό.

Μέσα σ’ ένα χρόνο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατάφερε να δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη λειτουργία των σχολείων με δραματικές συνέπειες στα εργασιακά, στην παιδαγωγική διαδικασία, στους μαθητές και γενικότερα στο δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

Η πολιτική κατεύθυνση της συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου, της απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων, της ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας σε συνδυασμό με τη διαχειριστική ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας, όπως διαπιστώνεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και στο «χωρίς σχέδιο» ανοίγματος των σχολείων δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό κίνημα καλείται ν’ αντιμετωπίσει το συνονθύλευμα συντηρητισμού και νεοφιλελευθερισμού που πλήττει το Δημόσιο Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με όρους κινηματικούς, υπευθυνότητας, σοβαρής και μαχητικής εκπροσώπησης με θέσεις προτάσεις και προοπτική.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών σε όλη την Κρήτη, ιδρυτικά σχήματα της ΑΕΕΚΕ, ανοίξαμε το δρόμο της εκπροσώπησης των συναδέλφων υπό το πρίσμα του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού με προοδευτικό προσανατολισμό και αγωνιστικότητα. Συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε φωνές και αντιλήψεις με όσους αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου και την αναγκαιότητα συσπείρωσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κλάδου, να χαράζουμε νέους δρόμους με κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, για μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία του σήμερα και του αύριο.

Μαζί Συνεχίζουμε

Τα σχήματα της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Κρήτης:

Ηρακλείου στο σύλλογο «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Ηρακλείου-Μεσαράς στο σύλλογο «Φαιστός»

Ρεθύμνου

Χανίων

Λασιθίου στο σύλλογο Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου