Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Οι αναπληρωτές πολλαπλών ταχυτήτων και οι συνέπειες

 

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. είχαμε καταγγείλει τον απαράδεκτο και επαίσχυντο τρόπο των τρίμηνων συμβάσεων από το Υπουργείο Παιδείας με σκοπό την κάλυψη των κενών, που δημιουργήθηκαν λόγω των εκπαιδευτικών οι οποίοι εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες.

Δυστυχώς σήμερα φανερώνονται με τον πλέον καθαρό τρόπο τα προβλήματα που προκύπτουν από τις διαφορετικές κατηγορίες συμβάσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

·       Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με περιορισμένα δικαιώματα (χρόνος σύμβασης, άδειες κ.ά.).

·       Η σαφής καταστρατήγηση των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

·       Η μερική κάλυψη κενών λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στις συμβάσεις.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ν. Ηρακλείου αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν καταγραφεί περιπτώσεις συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν με τις τρίμηνες συμβάσεις και τοποθετήθηκαν σε εκπαιδευτικά κενά, που ωστόσο δεν είχαν προκύψει από άδειες ειδικού σκοπού ευπαθών ομάδων.

Διερωτόμαστε λοιπόν αν οι τρίμηνες συμβάσεις αποτελέσουν τον δούρειο ίππο για να εφαρμοστούν εκτεταμένα πλέον και στον χώρο της Εκπαίδευσης  οι ελαστικές μορφές εργασίας;

Καλούμε τη ΔΟΕ να διερευνήσει και να παρέμβει συνολικά στο θέμα, καθώς δημιουργούνται τετελεσμένα γεγονότα και συνέπειες σε ζητήματα εργασιακά, αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών που αποτελεί τη μόνη ουσιαστική και βιώσιμη λύση για το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου