Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στον αέρα το επίδομα θέσης και η ΔΟΕ σφυρίζει αδιάφορα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το (ΦΕΚ 414/τ.Β'/23-2-2012), καταργείται το επίδομα θέσης ευθύνης σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-11-2011.
Δηλαδή, όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ασκούν διοικητικά καθήκοντα δεν θα λαμβάνουν πλέον το επίδομα θέσης.

Είναι βέβαιο, πως πρόκειται γι άλλη μια, από τις πολλές αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια λόγω των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Όταν ενημερώθηκε η Ομοσπονδία, μέσα από την επιστολή που κοινοποίησα στις 4-02-2012, δεσμεύτηκε πως θα θέσει το ζήτημα στο Υπ.Παιδείας και θα παρακολουθήσει το θέμα.

Παραθέτω τις ενέργειες της ΔΟΕ:
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012: Ανακοίνωση της ΔΟΕ για το παραπάνω θέμα.
Τρίτη 13 Μαρτίου 2012: Έθεσε το ζήτημα στον Υπ.Παιδείας σε συνάντηση που είχαν.
Πέμπτη 19 Απρίλιου 2012: Έθεσε και πάλι από κοντά το ζήτημα στον Υπ.Παιδείας.
Πέμπτη 26 Απρίλιου 2012: Η ΔΟΕ εκδίδει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

''Κύριε Υπουργέ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., είναι αναγκασμένο να καλέσει, τους προϊστάμενους των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, να μην εκτελούν καμιά διοικητική πράξη, εάν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα''

10 Σεπτεμβρίου 2012:Καθώς δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα, η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της αναφέρει:

''Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δήλωσε ότι θα καλέσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου στα ολιγοθέσια σχολεία να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας για το κομμάτι που αφορά το διοικητικό έργο.''

Πριν λίγες μέρες, όμως, έπειτα από ''διαδικτυακή ενημέρωση'' του αιρετού ΚΥΣΠΕ (Μπράτη Δ.), μαθαίνω έκπληκτος πως ο νομικός σύμβουλος είχε ενημερώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ πως για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να γίνει επίσχεση εργασίας, αφού το επίδομα θέσης δεν προβλέπεται στο νόμο.

Τελικά μπορεί να γίνει επίσχεση εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα;;;

Διότι, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Μαντάς στις 7-09-2012(προσέξτε την ημερομηνία) σε δήλωση-απάντηση σε ερώτηση συναδέλφισσας στο διαδίκτυο ανέφερε τα εξής:''Σε κάθε περίπτωση η νομική υπηρεσία της ΔΟΕ εξετάζει τις παραμέτρους σχετικά με την άρνηση προσφοράς της υπηρεσίας και θα ενημερωθείτε άμεσα.''

Προκύπτουν λοιπόν ερωτηματικά, καθώς τρεις μέρες μετά τη δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας πως εξετάζονται οι νομικοί παράμετροι, η ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση, προς τον Υπ. Παιδείας,που ανέφερε πως θα προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας αν δεν δοθεί το επίδομα.

Επομένως, το Δ.Σ. της ΔΟΕ οφείλει να ενημερώσει υπέυθυνα και ξεκάθαρα  τους συνάδελφους που έχασαν από τον Νοέμβριο του 2011 τα χρήματα που δούλεψαν, αλλά και γι αυτά που χάνονται καθημερινά, ενώ ασκούν διοικητικά καθήκοντα, τι μπορεί να πράξει για το συμφέρον τους.

Μακράκης Γιώργος,                                                                                                               Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Π.Ε. Ηρακλείου                                                             ‘Δ.Θετοκόπουλος’


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου