Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Πρόσκληση της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών: Αλλαγή Πορείας ...ΤΩΡΑ ! ! !Συνάδελφοι,                                                        
 Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο νευραλγικός τομέας της  δημόσιας εκπαίδευσης υποβαθμίζεται συνεχώς, καθώς διαλύονται οι δομές και οι υπηρεσίες που προσφέρει στα παιδιά και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, όπως:
·         Τα σχολεία δεν έχουν χρήματα για να καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες.
·         Καταργήθηκαν και συγχωνεύτηκαν σχολεία και παράλληλα έγιναν συμπτύξεις τμημάτων.
·         Καταργήθηκαν ή δεν λειτούργησαν δεκάδες ολοήμερα σχολεία .
·         Εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά σε όλη την Ελλάδα.
·         Εκατοντάδες σχολεία και νηπιαγωγεία δεν έχουν τη στοιχειώδη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή.
·         Διαλύουν τον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής. Δεν λειτούργησαν δεκάδες τμήματα ένταξης.

Συνάδελφοι,

        Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο Κλάδος μας δέχεται την πιο σκληρή, αντιδραστική και άδικη επίθεση από τη σύμπραξη της εσωτερικής και εξωτερικής τρόϊκας με  την αγαστή στήριξη  συγκεκριμένων μέσων  ενημέρωσης που συνδράμουν στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών. Τα θέματα είναι πολλά και ακανθώδη, όπως:
·         Η μνημονιακή, ποσοτική και τιμωριτική αξιολόγηση που μοναδικό σκοπό έχει να διαμορφώσει έναν χειραγωγούμενο και φτωχό δάσκαλο.
·         Το νέο πειθαρχικό δίκαιο που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και επιφέρει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους συναδέλφους.
·         Οι καταργήσεις οργανικών θέσεων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας.
·         Η αύξηση του διδακτικού ωραρίου και η δραστική μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι,

             Η βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας και η τριτοκομματική κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
        Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ καλεί τη βάση του εκπαιδευτικού κόσμου, όλες τις αδέσμευτες και ανεξάρτητες δυνάμεις του κλάδου σ’ ένα δημιουργικό διάλογο με απώτερο σκοπό:
Ø  την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας  απέναντι στα κοινά προβλήματα

Ø   τον ΑΓΩΝΑ για την απαλλαγή από τις πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού

Ø  την ΑΝΑΤΡΟΠΗ  των κομματικών παρατάξεων που είναι δέσμιες πολιτικών συμφερόντων προκειμένου οι Σύλλογοι και η ΔΟΕ να πράττουν και να φέρονται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών. Να μπορέσει επιτέλους το συνδικαλιστικό κίνημα να αναπνεύσει ελεύθερα…

Ø  την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της μονιμότητας των συνδικαλιστών, που έχει άπειρες ευθύνες για τη σημερινή ανυπαρξία του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.

Συμμετέχουμε, συμπράττουμε και επιζητούμε:
ü  μια ανεξάρτητη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος που θα εμπνέει, θα ενώνει και θα αγωνίζεται για τα προβλήματα του Κλάδου μας. Μια Ομοσπονδία με οργανωτικό και στρατηγικό σχεδιασμό, με προτάσεις, θέσεις και δημιουργικές πρωτοβουλίες.

ü  για αδέσμευτους και αγωνιστικούς  Συλλόγους Εκπαιδευτικών που θα στέκονται δίπλα στην καθημερινότητα του κάθε συναδέλφου, που θα διαμορφώνουν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις ιδέες και προτάσεις απέναντι στα πραγματικά και ουσιώδη προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Εκπαιδευτικού.
Συνάδελφοι,
Σας καλούμε…
ü  Να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη δημιουργία ανεξάρτητων ενωτικών κινημάτων εκπαιδευτικών ΠΑΝΤΟΥ. Σε όλη την Ελλάδα… Στον κάθε Σύλλογο ξεχωριστά!  Ακόμα και στη ΔΟΕ στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τον προσεχή Ιούνιο.
ü  Να μπει ο υγιείς συνδικαλισμός πλέον σε νέες στέρεες βάσεις. Σε βάσεις που θα στηρίζονται σε νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, ικανά για ανατροπές και ρήξεις, που θα τους ενώνουν οι ιδέες και τα προβλήματα της βάσης του κλάδου μας και όχι η πολιτική-κομματική ταυτότητα συνδικαλιστών και ψηφοφόρων…
Αλλαγή Πορείας . . . ΤΩΡΑ ! ! !
mail επικοινωνίας : enotikikinisiekpaideytikon@gmail.com

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
                                        ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου