Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για τη συλλογή «χαρτιών» στο φάκελό μας!


Διαπιστώνουμε, σε  σχολεία που επισκεπτόμαστε ότι υπάρχει μια διαστρεβλωμένη άποψη, η οποία προέκυψε έπειτα από την προθεσμία που τέθηκε  από τη Δ/νση  Α/θμιας στο Ηράκλειο για το θέμα ενημέρωσης των ατομικών μας φακέλων! Μπήκε μια ημερομηνία προθεσμίας καταθέσεως έως τις 24-02-2013 για την παραπάνω ενέργεια, πράγμα που όμως αν το δούμε σε λογική βάση δεν στέκει , καθώς δεν μπορείς να αποκλείσεις κανένα συνάδελφο να ενημερώσει το φάκελο του οποιαδήποτε στιγμή αυτός επιθυμεί . 
Πολύ απλά όταν ένας συνάδελφος αποκτήσει ένα τίτλο σπουδών έχει δικαίωμα να τον καταθέσει στην  υπηρεσία του όποτε τον αποκτήσει. Το πρόβλημα όμως που προέκυψε είναι ότι καθώς τέθηκε ημερομηνία , οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μπήκαν στη διαδικασία να θεωρήσουν ότι η ανανέωση των φακέλων  είχε σχέση με το  φάκελο αυτοαξιολόγησης !  ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!  
Επίσης να τονίσουμε ότι πάνω στην αγωνία αλλά και την αβεβαιότητα, που  έχει επιφέρει στην εκπαίδευση η μνημονιακή αξιολόγηση , οι συνάδελφοι έτρεξαν εναγωνίως να καταθέσουν όλων των ειδών τα χαρτιά που έχουν αποκομίσει από σεμινάρια ή συνέδρια τα οποία έχουν παρακολουθήσει έως τώρα. 
Να επισημάνουμε ότι όλα τα σεμινάρια των συμβούλων αλλά και άλλων φορέων , είναι καλοδεχούμενα και εποικοδομητικά , κατά την κρίση του καθενός , αλλά δε μοριοδοτούνται σε καμιά περίπτωση , μέσα από κανένα νόμο ή εγκύκλιο. 
Προφανώς δεν έχουν και καμία σχέση με το πέρασμα από τον ένα βαθμό στον άλλο, μέσα από  την επικείμενη, κατάπτυστη  αξιολόγηση,  του  Π.Δ  που βρίσκεται  προς ψήφιση. 
Εν τέλει  να τονίσουμε ότι , δεν χρειάζεται οι συνάδελφοι να μαζέψουν οποιαδήποτε  χαρτιά έχουν και να τα καταθέσουν στην Α/θμια καθώς σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους, σεμινάρια που διαρκούν περισσότερο από 30 ώρες, λαμβάνονται υπόψιν  Επίσης, όπως είναι  γνωστό μοριοδοτούνται οι τίτλοι πιστοποίησης  ξένων γλωσσών, πιστοποίησης  Τ.Π.Ε, καθώς βέβαια και δεύτερα πτυχία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σαφώς μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι συναφείς με την εκπαίδευση!
Ο καθένας, βέβαια, είναι ελεύθερος να καταθέσει οποιαδήποτε βεβαίωση γνώσης έχει έστω και μιας  ώρας. Οι γνώσεις μέσα από αυτές τις δραστηριότητες είναι κατά το δοκούν χρήσιμες και αφορούν τη δική μας εκπαιδευτική βοήθεια και εξέλιξη. 
Όλα τα παραπάνω τα καταγράφουμε γιατί γίνεται λόγος, στην πλειονότητα των σχολείων , για τα «χαρτιά» που πρέπει να συγκεντρώνουμε, ενίοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου