Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Δυστυχώς για κάποιους... ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ



Αθώοι κρίθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2013 οι συνάδελφοι κατά την εκδίκαση της ένστασής τους από το περιφερειακό πειθαρχικό συμβούλιο Κρήτης κατά της πειθαρχικής ποινής που τους είχε επιβάλει o Διευθυντής Εκπαίδευσης Χανίων. Η διεξαχθείσα ΕΔΕ δεν είχε διαπιστώσει πειθαρχικά παραπτώματα (με δύο αναπομπές επί του αρχικού πορίσματος ).

Στους συναδέλφους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας είχαν ασκηθεί πειθαρχικές ποινές με κατηγορητήριο που μπορεί να χαρακτηριστεί έωλο. Η διευθύντρια κατηγορούνταν, ότι δεν πρωτοκόλλησε αυθημερόν έγγραφο που της παραδόθηκε. Παράλληλα η δασκάλα εγκαλούνταν με τη σειρά της για τον τρόπο που ενημέρωσε τους γονείς της τάξης της για συκοφαντικό εναντίον της κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ενώ υπήρχαν απαλλαχτικά πορίσματα (με δύο αναπομπές) από το συνάδελφο που είχε ανατεθεί να διεξάγει την ΕΔΕ, ο οποίος ύστερα από λεπτομερή έλεγχο προχώρησε σε απαλλακτικό πόρισμα  ο Δντης Α/θμιας Εκπαιδευσης Ν. Χανίων ως πειθαρχικός προϊστάμενος, αγνοώντας την αθωωτική απόφαση του ανακριτή και απαξιώνοντας τον θεσμό του,  άσκησε δίωξη και επέβαλε πειθαρχικές ποινές. Επίσης να επισημανθεί ό,τι σε όλη αυτή την υπόθεση οι συνάδελφοι κλήθηκαν σε απολογία δίχως να κληθούν σε προανακριτική εξέταση από τον ίδιο τον προϊστάμενο του νομού.
Οι συνάδελφοι συνέχισαν να υποστηρίζουν με σθένος την αθωότητά τους αγωνιζόμενοι με κάθε νόμιμο μέσο, επιδιώκοντας την εκδίκαση της υπόθεσής τους στο  τριμελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της περιφέρειας Κρήτης και την εξαίρεση του πειθαρχικού προϊστάμενου του νομού.
Στη συνεδρίαση της 18ης/12/2013 του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου της περιφέρειας Κρήτης , οι συνάδελφοι αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία (2 υπέρ 1 κατά) με την εξαφάνιση των προσβαλλόμενων ποινών και την απαλλαγή τους από πειθαρχικά παραπτώματα.
Τουλάχιστον αντισυναδελφική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση του 3ου μέλους του πειθαρχικού οργάνου, Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου, ο οποίος δεν έδωσε την εισήγησή του, ώστε να μπορέσουν να προετοιμάσουν οι εγκαλούμενοι τις απολογίες τους. Επίσης αφού διάβασε την εισήγησή του δεν ανέφερε τους λόγους της ένστασής τους. Το ερώτημα που τίθεται σε σχέση με τον διευθυντή εκπαίδευσης Ρεθύμνου είναι, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστικό νομικό έρεισμα, γιατί λειτούργησε μέχρι τέλους με εμμονή στην καταδίκη τους όπως και ο ομόλογός του από τα Χανιά; Δυστυχώς οι συνάδελφοι αντιμετωπίστηκαν ως ένοχοι από τα – κομματικά τοποθετημένα – στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης.

Κατόπιν όλων των παραπάνω κρίνεται αναγκαία και επιτακτική η επαναφορά στα πειθαρχικά συμβούλια των αιρετών μας.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Χανίων και Ρεθύμνου για τη στάση τους απέναντι στις συναδέλφισσες γιατί ενώ υπήρξαν αθωωτικά πορίσματα των ΕΔΕ, ο πρώτος τις έκρινε ένοχες και τις επέβαλε πειθαρχικές ποινές και ο δεύτερος τις έκρινε ένοχες με την ψήφο του τη στιγμή που οι δικαστές τις αθώωναν.


Δυστυχώς στις μέρες μας, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν διαδρομές και κατευθύνσεις (είτε τοπικά, είτε κεντρικά) για άμεση εφαρμογή της πολιτική των μνημονίων με μια εκστρατεία δημιουργίας επιόρκων «κακών» δημοσίων υπαλλήλων.

Η προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο δρόμος της συκοφάντησης και των πειθαρχικών διώξεων δεν χωρά στην εκπαίδευση. Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οφείλουν να τοποθετηθούν  απέναντι στο γεγονός. Σήμερα ήταν η περίπτωση των 3 συναδέλφων αύριο θα βρεθούν στη θέση τους πλειάδα εκπαιδευτικών. Όποια στελέχη εκπαίδευσης στέλνουν άδικα σε πειθαρχικά τους συναδέλφους μας και τους οδηγούν για δικούς τους λόγους, σε αργία, διαθεσιμότητα και απόλυση δεν έχουν θέση στα σωματεία μας.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνης, να τοποθετηθούν σ’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και να διαγράψουν από μέλη τους, τούς Δ/ντές Εκπ/σης για την αντισυναδελφική τους συμπεριφορά.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου