Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ενημερωτικό Απριλίου, από τον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλο Λαμπρογιαννάκη


ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ                       ΗΡΑΚΛΕΙΟ,28-04-2015
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΗΛ.6972495042
EMAIL:OFIII@YAHOO.GR
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

            Οδεύοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς διαπιστώνουμε ότι στα σχολεία μας υπάρχει επάρκεια και όχι πληρότητα που είναι και το ζητούμενο. Αυτονόητο είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση, δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει σε αρκετά σχολεία του νομού Ηρακλείου και αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός για την επόμενη σχολική χρονιά. Αναμένουμε άμεσα να ξεκινήσει η προεργασία ώστε να είναι τα σχολεία έτοιμα το Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν πλήρως. Δεν πρέπει να επιτραπεί ξανά να υπολειτουργούν τα σχολεία του νομού μας και φτάνοντας τέλη Απριλίου να υπερβαίνουμε τα 65 κενά. Απαιτούμε λοιπόν τόσο από το νέο περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, όσο και από τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου να διεκδικήσουν σκληρά τις πιστώσεις που μας αναλογούν, έτσι ώστε να μην αποτελέσουμε ξανά ως νομός το φτωχό συγγενή.


            Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εξής ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό: δασκάλων σε πρωινά έξι: 1ο Μαλίων, 18ο Ηρ, 11ο Ηρ, 7ο Ηρ, 49ο Ηρ, Δ.Σ. Ανάληψης. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε 30 τμήματα που λειτουργούν με πάνω από 25 μαθητές και 10 ολοήμερα ΕΑΕΠ που υπολειτουργούν. Νηπιαγωγών έξι πρωινά:2ο Μοιρών, 8ο Ηρ,12ο Ηρ, 6ο Αλικαρν, Καστελίου, 2ο Τυμπακίου, 1ο Αρκαλοχωρίου.

 Ακόμη, υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε ειδικότητες, ακόμα και στα αναμορφωμένα σχολεία, όπως αγγλικά σε πρώτο και δεύτερο Αλικαρνασσού, πέντε τμήματα ένταξης κλειστά και αρκετές παράλληλες στηρίξεις που λείπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου