Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Ενημερωτικό αιρετού ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, από τον αιρετό Αλέξανδρο Αλεξάκη.

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                         Σητεία  6-7-2015

Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Λασιθίου
Email:  alexandro.alexak@gmail.com
                                                      Προς:
-Διεύθυνση Π.Ε Ν Λασιθίου
-Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης
-MME
-ΥΠΟΠΑΙΘ
                                                                                         Κοινοποίηση:
           - Όλους τους συναδέλφους
                                                                                                  -Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν.   Λασιθίου

Ενημερωτικό αιρετού ΠΥΣΠΕ Λασιθίου


Στις 3 Ιουλίου   2015 συμμετείχα ως αιρετός στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Προσωρινές μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 & 60 της Α/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου.
  2. Εκδίκαση ένστασης.
  3. Χορήγηση άδειας για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή.


Ενημέρωση!
Στη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου  καλούνται όλοι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του Ν. Λασιθίου που επιθυμούν να αποσπαστούν εντός ΠΥΣΠΕ να υποβάλουν δήλωση στην οποία να αναγράφουν τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που επιθυμούν να αποσπαστούν  από την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

Θέμα 1ο :  «Προσωρινές μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 & 60 της Α/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου»
Οι μεταθέσεις έγιναν στα οργανικά κενά που είχαν δημοσιοποιηθεί από τη διεύθυνση και στα κενά που προέκυψαν με τη μετακίνηση συναδέλφου. Τηρήθηκε πίνακας μοριοδότησης και γι’ αυτό σε περίπτωση λάθους παρακαλώ να γίνουν έγκαιρα οι ενστάσεις. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εξετάστηκαν στο τέλος, αν και οι επιλογές των συναδέλφων δεν συνέπιπταν με προτιμήσεις των εμπρόθεσμα αιτούντων.  
Δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει καμία διαδικασία για τους συναδέλφους μας των ειδικοτήτων, καθώς είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Περιμένουμε μια δίκαιη λύση και για τους μεταταχθέντες συναδέλφους μας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν και οι υπηρεσιακές μεταβολές των ειδικοτήτων.
Ακόμα έχω να τονίσω το γεγονός ότι σε ένα νομό που στις μεταθέσεις – αποσπάσεις φεύγουν πολλοί συνάδελφοι αλλά ελάχιστοι έρχονται, τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά που προκύπτουν είναι τεράστια. Η πρόταση των αιρετών αναφέρει 150 κενά σε δασκάλους και 110 σε νηπιαγωγούς. Δυστυχώς ζητήθηκε από την περιφερειακή διεύθυνση η μείωση του αριθμού αυτού και παρά την αντίδραση των αιρετών άλλαξε ο αριθμός σε  100  δασκάλους και 70 νηπιαγωγούς. Ανάλογη μείωση υπήρξε και στις προτάσεις ειδικοτήτων. Όταν από την αρχή της χρονιάς δεν θα μπορούμε με τίποτα να καλύψουμε τις ανάγκες των σχολείων μας ποιοι θα μπουν να κάνουν μάθημα; Αυτοί που έστειλαν την πρόταση ή θα πάμε πάλι σε ξέντωμα των συναδέλφων, αγαπημένη τακτική της διεύθυνσης για να καλύψουμε κενά; Για ακόμα μια φορά νομίζω ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών μας δεν θα το επιτρέψουν.!
Θέμα 2ο : «Εκδίκαση ένστασης»
Η εκδίκαση ένστασης αφορά συναδέλφισσα που λόγω της καθυστέρησης των αποσπάσεων το 2013 αποσπάστηκε και τοποθετήθηκε με αίτηση της (αφού στο σχολείο της είχε βγει λειτουργικά  υπεράριθμη) από σχολείο της Σητείας σε σχολείο της Ιεράπετρας. Με την ολιγωρία του υπουργείου η συναδέλφισσα παρουσιάστηκε στο σχολείο με απόσπαση στις 9 Σεπτεμβρίου. Βάσει του νόμου 50/96 για να προσμετρηθούν τα μόρια της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να έχει υπηρετήσει στο σχολείο τους μήνες του καλοκαιριού και από την απόσπαση του ο τελευταίος μήνας να ξεπερνά τις 15 μέρες για να λογιστεί ως ολόκληρος αλλιώς μηδενίζεται. Η συναδέλφισσα πήρε απόσπαση και το υπόλοιπο ήταν 9 μέρες και της μηδένισαν τα μόρια του μήνα. Το e-data center δεν προσμετρά καθόλου τα μόρια αυτά αφού είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με τον νόμο 50/96. Συνεπώς η συναδέλφισσα παίρνει τα μόρια 11 μηνών. Τον 12ο  μήνα δεν δούλευε;
Οι αιρετοί μειοψήφησαν στην εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης να απορρίψει την ένσταση. Ζήτησα από το υπηρεσιακό συμβούλιο να πάρει μια απόφαση που να υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα της συναδέλφισσας. Το ΠΥΣΠΕ μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να της δώσει το μέρος της μοριοδότησης που αντιστοιχεί στο μήνα, αφού περνά από το κεντρικό σύστημα, αλλά με τη στήριξη προς τη συναδέλφισσα θα ζητούσαμε από το ΚΥΣΠΕ και το υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις και τροπολογίες του Ν. 50/96 για να προσμετράται και η τελευταία μέρα. Η διοίκηση και συγκεκριμένα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης για κανένα λόγω δεν ήθελε να υποστηρίξει τη συνάδελφο αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη στάση που κρατά απέναντι στους συναδέλφους. Ο νόμος είχε φτιαχτεί όταν δεν υπήρχε μηχανογραφημένο σύστημα και τα μόρια υπολογιζόταν με το χέρι σε όλους. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις του μηχανογραφημένου τρόπου υπολογισμού των μορίων, καθώς καταστρατηγείται κάθε έννοια ισότητας, ισονομίας και δικαιοσύνης ανάμεσα στους συναδέλφους.

Θέμα 3ο : «Χορήγηση άδειας για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή»
Ομόφωνα συμφωνήσαμε να δοθεί η άδει στη συναδέλφισσα.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Αλεξάκης
  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μου το στείλουν μήνυμα στο:  alexandro.alexak@gmail.com – Επίσης έχω σελίδα στο Facebook (το όνομά μου με ελληνικούς χαρακτήρες Αλεξάκης Αλέξανδρος), για άμεση καθημερινή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου