Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

2o Ενημερωτικό Ιουλίου, από τον αν. αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, Αντώνη Τσαλαπάκη


2ο Ενημερωτικό Ιουλίου (Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ)Την Πέμπτη 21 Ιουλίου συνεδρίασε το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κρήτης. Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 1.Γνωμοδότηση για την απαλλαγή από τα καθήκοντα Προϊσταμένης σχολικής μονάδας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. 2. Γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 3. Γνωμοδότηση για την απόδοση δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση.
 
Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τους λόγους των αιτημάτων των συναδέλφων δεν υπήρξαν λόγοι ενστάσεων από πλευράς μου. Αναλυτικά εξετάστηκαν οι αιτήσεις για άδειες άνευ αποδοχώνκαι εγκρίθηκαν, από 2 στο νομό Ηρακλείου και Λασιθίου, 4 στο νομό Ρεθύμνου και 9 στο νομό Χανίων. Από τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων 13 αφορούσαν άδεια προσωρινής μετεγκατάστασης στο εξωτερικό ενώ 2 ήταν οι άδειες για μεταπτυχιακές σπουδές.

Υπηρεσιακές άδειες εκπαίδευσης μπορούν να χορηγηθούν μετ' αποδοχών εφόσον αφορούν υπότροφους του ΙΚΥ σύμφωνα με την παρ.3 άρθρο 58 Ν.3528/07. Επίσης, στους εκπαιδευτικούς δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές κάνοντας χρήση τουδικαιώματος για άδεια άνευ αποδοχών για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από την 5ετία(άρθρο 37 Ν. 4351/15).
.................................................................................................
Οι άδειες άνευ αποδοχών, κύησης και ανατροφής επηρεάζουν και αυξάνουν τα λειτουργικά κενά του νομού Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση των  λειτουργικών κενών των Χανίων που είχαν αποσταλεί ήταν 60 για ΠΕ70, 58 για ΠΕ60, 10 για ΠΕ11, 18 για ΠΕ06, 20 για ΠΕ16. 
 
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Πέρυσι οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών ικανοποιήθηκαν κατά 88% ενώ φέτος τα πράγματα προμηνύονταιδυσοίωνα για κάποιους νομούς της Ελλάδας. Ενδεικτικά, στις περυσινές αποσπάσεις εγκρίθηκαν 28 μετακινήσεις από και 33 μετακινήσεις προς τα Χανιά. 


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να αξιοποιήσει τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις άδειες άνευ αποδοχών και να προβεί σε επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πέραν των προσλήψεων από τακτικό προϋπολογισμό, ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ.Εκατοντάδες αναπληρωτές μπορούν να προσληφθούν από τα χρήματα που γλιτώνει το κράτος από τις άδειες αυτές.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Τσαλαπάκης Αντώνης
Αν/τής Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου