Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση προς τους ανεξάρτητους και αδέσμευτους αντιπροσώπους της 82η Γενική Συνέλευση του κλάδου μαςΣυνάδελφοι,  
        Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο Κλάδος μας δέχεται την πιο σκληρή, αντιδραστική και άδικη επίθεση από τη σύμπραξη της εσωτερικής και εξωτερικής τρόϊκα. Τα θέματα είναι πολλά και ακανθώδη, όπως:
·         Η μνημονιακή, ποσοτική και τιμωρητική αξιολόγηση που μοναδικό σκοπό έχει να διαμορφώσει έναν χειραγωγούμενο και φτωχό δάσκαλο.
·         Το νέο πειθαρχικό δίκαιο που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και επιφέρει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους συναδέλφους.
·         Οι καταργήσεις οργανικών θέσεων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας.
·         Η αύξηση του διδακτικού ωραρίου και η δραστική μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
·         Η συνεχόμενη καθίζηση των μισθών μας και η δυσκολία διαβίωσης ειδικά των νέων συναδέλφων που εργάζονται σε άλλες περιοχές από τον τόπο κατοικίας.
·         Η συνεχόμενη υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι,
             Η βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας και η τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπιστεί γενικότερα μόνο με ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ειδικότερα σε ότι μας αφορά ως κλάδο με αλλαγή πλεύσης της ΔΟΕ
        Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ καλεί όλους τους συναδέλφους αντιπροσώπους, όλες τις αδέσμευτες και ανεξάρτητες φωνές του κλάδου σ’ ένα δημιουργικό διάλογο το Σάββατο μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης στο ξενοδοχείο Novotel σε αίθουσα που θα καθοριστεί εκείνη την ημέρα με απώτερο σκοπό:
Ø  την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας  απέναντι στα κοινά προβλήματα
Ø   τον ΑΓΩΝΑ για την απαλλαγή από τις πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού
Ø  την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των κομματικών παρατάξεων που είναι δέσμιες πολιτικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση η ΔΟΕ, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών. Να μπορέσει επιτέλους το συνδικαλιστικό κίνημα να αναπνεύσει ελεύθερα…
Ø  την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της μονιμότητας των συνδικαλιστών, που έχει άπειρες ευθύνες για τη σημερινή ανυπαρξία του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.
Ø  Την ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ από εδώ και στο εξής με εφαλτήριο την κάθοδό μας σε ένα ψηφοδέλτιο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των ανεξάρτητων, αδέσμευτων αντιπροσώπων για την αλλαγή πορείας του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Συμμετέχουμε, συμπράττουμε και επιζητούμε μια ανεξάρτητη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος που θα εμπνέει, θα ενώνει και θα αγωνίζεται για τα προβλήματα του Κλάδου μας. Μια Ομοσπονδία με οργανωτικό και στρατηγικό σχεδιασμό, με προτάσεις, θέσεις και δημιουργικές πρωτοβουλίες.

Έχουμε όραμα να διεκδικήσουμε για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση πλέον σε νέες στέρεες βάσεις. Σε βάσεις που θα στηρίζονται σε νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, ικανά για ανατροπές και ρήξεις, που θα τους ενώνουν οι ιδέες και τα προβλήματα της βάσης του κλάδου μας και όχι η πολιτική-κομματική ταυτότητα συνδικαλιστών και ψηφοφόρων.

Αλλαγή Πορείας της ΔΟΕ. . . ΤΩΡΑ ! ! !

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου