Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων στο Ηράκλειο-Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Σε μια εποχή όπου η Δημόσια Εκπαίδευση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, έρχεται να προστεθεί ένας νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων.  Έχει αποδειχθεί πως ο κύκλος συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων, που ξεκίνησε η κ. Διαμαντοπούλου και συνεχίζεται από τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, έγινε σε μεγάλο βαθμό όχι για παιδαγωγικούς-επιστημονικούς λόγους, αλλά καθαρά για οικονομικά αίτια.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.  καταγγέλλει:

Ø  την απόφαση του Υπ. Παιδείας να προχωρήσει σε συγχώνευση-κατάργηση επτά δημοτικών σχολείων στο νομό Ηρακλείου με αποτέλεσμα να χάνονται αρκετές οργανικές θέσεις και κατ’ επέκταση θέσεις εργασίας, σε μια περίοδο όπου η ανεργία είναι το ακανθώδες πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Ø  τις ενέργειες της Διευθύντριας  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, που κινήθηκε παράτυπα και μονοπρόσωπα, καθώς δεν ενημέρωσε τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) για την εισήγησή της. Επιπλέον, αγνόησε τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και τη θέληση των τοπικών κοινωνιών που ήταν αντίθετες με τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Απαιτούμε:
ü  την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής, αναλογιζόμενοι την υποβάθμιση της Εκπαίδευσης, την παιδαγωγική ερήμωση της υπαίθρου και τη συνεχή συρρίκνωση των δημόσιων σχολείων.
ü  οι βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση και να παρέμβουν για το ζήτημα στην ελληνική Βουλή.

Η παιδεία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και είναι απαράδεκτο να συρρικνώνεται καθημερινά.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.  καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους τη Δευτέρα στις 11:30 π.μ.  στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου