Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Επισημάνσεις μετά τις ελάχιστες αποσπάσεις και τις φειδωλές προσλήψεις αναπληρωτών

                     


Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. , σύμφωνα και με τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και τις ελάχιστες αποσπάσεις που ικανοποιήθηκαν, επισημαίνει:

α) Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Οι αποσπάσεις έγιναν ξανά με τα νούμερα που ήθελε το υπουργείο παιδείας χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά κενά, κάτι που ζητούσε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα. Συνέπειες να έχουμε χιλιάδες συναδέλφους με οικογενειακούς- κοινωνικούς λόγους και προβλήματα υγείας που δεν πήραν απόσπαση και να χάνουν πλέον κάθε ελπίδα. Αυτοί οι άνθρωποι εξωθούνται πιεστικά από την πολιτεία σε οικονομική εξόντωση είτε με διπλά έξοδα (2 σπίτια κ.λ.π.) είτε στις άδειες άνευ αποδοχών (έχουμε ήδη ραγδαία αύξηση των ποσοστών). 

 Έγιναν ξανά προσλήψεις αναπληρωτών σε περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν αποσπάσεις. Έγιναν επιλεκτικές προσλήψεις σε περιοχές όπως στους νηπιαγωγούς και άφησαν περιοχές με τεράστια προβλήματα π.χ. Ηράκλειο με κλειστά σχολεία και νηπιαγωγεία (κανένας δάσκαλος και νηπιαγωγός αναπληρωτής τακτικού προϋπολογισμού) στο Ρέθυμνο κανένας αναπληρωτής νηπιαγωγός με 20 κενά και κλειστά 2 νηπιαγωγεία και αντίστοιχα στα Χανιά.

Δεν πρέπει να σταματήσουμε την πίεση σε όλα τα επίπεδα για την ικανοποίηση και άλλων αποσπάσεων

Πρέπει να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών σε περιοχές που υπάρχουν κενά.

β) Προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων 

 Φειδωλές προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία ΕΑΕΠ της χώρας. π.χ. στο Ρέθυμνο ενώ οι ανάγκες όπως έχουν σταλεί από τη Διεύθυνση στο υπουργείο είναι 9 καλλιτεχνικών έστειλαν 6, 8 μουσικής κι έστειλαν 5, 8 θεατρικών σπουδών και έστειλαν 5.
Όπως φαίνεται θα υπάρχουν ελλείψεις και ορισμένα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Δεν έγιναν προσλήψεις φυσικής αγωγής, πληροφορικής, αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής με το σκεπτικό ότι περιμένουν τις μετατάξεις. Ποιες μετατάξεις;
 Αυτές που μαγειρεύουν εδώ και εβδομάδες και έχουν αφήσει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό;

 Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών ανεξάρτητα από όποιες μετατάξεις ειδικά όταν αυτές είναι υποχρεωτικές.

γ) Μετακινήσεις

Αναρωτιόμαστε αν οι συνάδελφοι δάσκαλοι που διορίστηκαν μέσω ΕΣΠΑ για την κάλυψη των ολοήμερων τμημάτων στα κλασσικά σχολεία θα προκαλέσει ντόμινο μετακινήσεων άλλων συναδέλφων που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ολοήμερα τμήματα;;;


Εδώ μιλάμε είτε για ανικανότητα είτε για στοχευμένες ενέργειες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου