Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

1o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ από τον αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης



Ηράκλειο, 21 Νοεμβρίου  2013
Δερμιτζάκης Δημήτρης
Αιρετός  ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης 
Τηλ : 6989980830
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,
 Ο μήνας  Νοέμβριος  έκλεισε την αυλαία των τακτικών γενικών συνελεύσεων στην Κρήτη. Γενικές συνελεύσεις που στο σύνολό τους χαρακτηρίστηκαν από μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, καθώς τα προβλήματα που «πνίγουν» την εκπαίδευση είναι  πολλά και σύνθετα. Ως  αιρετός  παρευρέθηκα σε όλες, πλην του συλλόγου Ιεράπετρας, στην οποία ενημέρωσε για θέματα του ΑΠΥΣΠΕ ο αναπληρωτής μου, Αλεξάκης Αλέξανδρος. Ως αιρετοί λοιπόν, εκλεγμένοι με την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, δεν παραλείψαμε να βρεθούμε και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλους τους συλλόγους της Κρήτης, παρόλο που η χρονιά δεν είναι εκλογική.
Δεν σας κρύβω  ότι η αγωνία και ο προβληματισμός των εκπαιδευτικών ήταν διάχυτος μπροστά στα αδιέξοδα προβλήματα του κλάδου μας.
 Πιο συγκεκριμένα, δεν ήταν λίγοι οι αναπληρωτές που διαμαρτυρήθηκαν για τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τουςτην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων ως μοναδικό δυστυχώς  κίνητρο, αλλά και την οργή των νηπιαγωγών στην παρ’  ολίγο κάλυψη των κενών τους από τον ΟΑΕΔ.
Επίσης, αρκετοί ήταν οι Δ/ντές σχολικών μονάδων που δεν έκρυψαν την δυσαρέσκεια και απογοήτευσή τους για τις ελλείψεις σε προσωπικό στις σχολικές τους μονάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ακόμα και σήμερα, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, παρ’ όλες τις συντονισμένες προσπάθειες ανάδειξης του προβλήματος, οι ελλείψεις ειδικοτήτων, δασκάλων και νηπιαγωγών είναι, δυστυχώς, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα πολυπληθή τμήματα της τάξης των 28 και 29 μαθητών….δυστυχώς και των 40.
 Τελικά, το υπουργείο παιδείας το κατάφερε, μας έχει γυρίσει τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες πίσω!!!
      Θέλω, όμως, να καταθέσω και ένα σημαντικό γεγονός που με συγκλόνισε ως νέος αιρετός στον κλάδο. Είδα συναδέλφισσες με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, καθώς είναι εγκλωβισμένες να υπηρετούν μακριά από τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους  και όλο αυτό επειδή το ανάλγητο υπουργείο παιδείας φέτος δεν θέλησε να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο ποσοστό αποσπάσεων.
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά το γεγονός ότι οι άδειες που έχουν δοθεί, χωρίς αποδοχές, πρέπει να αντικατασταθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς το υπουργείο οικονομικών έχει κερδίσει, με το παραπάνω απ’ αυτές. Το υπουργείο παιδείας για άλλη μια φορά φαίνεται ανίκανο να διεκδικήσει μερικές δεκάδες εκπαιδευτικούς (αριθμός που αντιστοιχεί στις άδειες άνευ αποδοχών), «υπόσχεση» άλλωστε που είχε αφήσει να διαρρεύσει το ίδιο.  Δυστυχώς αναιρείται ξανά στη δύνη μιας ανισόρροπης οργάνωσης για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Αφουγκραζόμενοι, λοιπόν, τα προβλήματα των συναδέλφων, συνεχίζουμε να τα μεταφέρουμε στους κατά τόπους συλλόγους μας, αναδεικνύοντάς τα όλα, χωρίς εξαίρεση  και διεκδικώντας λύσεις πάνω σε αυτά.  Η ευθύνη του συνδικάτου, για να αποφευχθεί η πλήρης αποδόμηση της εκπαίδευση είναι μεγάλη, αλλά και η ευθύνη του καθενός μας μεγαλύτερη. Είναι επιτακτική ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να αφήσουμε την ατομικότητα και να μπούμε στη λογική της  συλλογικής ανατροπής!!
Ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου