Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση προς τους ανεξάρτητους και αδέσμευτους αντιπροσώπους του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ
ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Ανακοίνωση προς τους ανεξάρτητους και αδέσμευτους αντιπροσώπους του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,  
        Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο δημόσιος τομέας δέχεται την πιο σκληρή, αντιδραστική και άδικη επίθεση από τη σύμπραξη της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας. Τα θέματα είναι πολλά και ακανθώδη, όπως:
·         Το ύψος της ανεργίας στη χώρα μας αρχίζει να ξεπερνά το 1.500.000.
·         Η μνημονιακή, ποσοτική και τιμωρητική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγεί σε απολύσεις και διαθεσιμότητα των εργαζομένων.
·         Το νέο πειθαρχικό δίκαιο που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και επιφέρει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους.
·         Οι καταργήσεις οργανικών θέσεων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις (κινητικότητα) και οι εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας.
·         Η δραστική μείωση των προσλήψεων και των μηδαμινών διορισμών.
·         Οι συντάξεις σταδιακά φτάνουν στα επίπεδα των προνοιακών επιδομάτων.
·         Η συνεχόμενη καθίζηση των μισθών μας και η δυσκολία διαβίωσης.
·         Ουσιαστική κοινωνική ασφάλιση δεν υπάρχει πλέον.
·         Η συνεχόμενη υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, της υγείας και όλων των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα με στόχευση τη διάλυση του κοινωνικού κράτους

             Η βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπιστεί γενικότερα μόνο με ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ειδικότερα σε ότι μας αφορά με αλλαγή πλεύσης του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου της ΑΔΕΔΥ. Αγωνιζόμαστε για ένα μαζικό, κοινωνικό, ενωτικό μέτωπο αγώνα που θα προασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. (ανένταχτοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) καλεί όλους τους συναδέλφους αντιπροσώπους στο Γενικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, από όλους τους εργασιακούς χώρους, όλες τις αδέσμευτες και ανεξάρτητες φωνές του δημόσιου τομέα σ’ ένα δημιουργικό διάλογο την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου στο ξενοδοχείο Novotel σε αίθουσα που θα καθοριστεί εκείνη την ημέρα με απώτερο σκοπό:
Ø  Την ΕΝΟΤΗΤΑ στον δημόσιο τομέα  απέναντι στα κοινά προβλήματα. Επιδιώκουμε αλλαγές ώστε η βάση να κληθεί να αναλάβει αποφασιστικό ρόλο σε όλα τα ζητήματα. Αυτό θα σημάνει άμεσα τη μετατροπή του συναδέλφου από απλό θεατή σε συνδιαμορφωτή των εξελίξεων. Ο ρόλος της προσωπικής ευθύνης θα συμβάλλει σταδιακά στην αφύπνιση και στη συνειδητοποίηση της θέσης μας μέσα στην κοινωνία.
Ø   Τον ΑΓΩΝΑ για την απαλλαγή από τις πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση του δημοσίου και την εξόντωση του δημόσιου υπαλλήλου.
Ø  Την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των κομματικών παρατάξεων που είναι δέσμιες πολιτικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση η ΑΔΕΔΥ, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών. Να μπορέσει επιτέλους το συνδικαλιστικό κίνημα να αναπνεύσει ελεύθερα…
Ø  Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της μονιμότητας των συνδικαλιστών, που έχει άπειρες ευθύνες για τη σημερινή ανυπαρξία του συνδικαλιστικού κινήματος, και όλης της παθογένειας της υπάρχουσας συνδικαλιστικής πραγματικότητας.
Ø  Την ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ από εδώ και στο εξής με εφαλτήριο την κάθοδό μας σε ένα συνεργατικό ψηφοδέλτιο όλων των ανεξάρτητων, αδέσμευτων αντιπροσώπων για την αλλαγή πορείας της ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουμε, συμπράττουμε και επιζητούμε μια ανεξάρτητη ΑΔΕΔΥ που θα εμπνέει, θα ενώνει και θα αγωνίζεται για τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Μια ΑΔΕΔΥ με οργανωτικό και στρατηγικό σχεδιασμό, με προτάσεις, θέσεις και δημιουργικές πρωτοβουλίες.

Έχουμε όραμα να διεκδικήσουμε για το δημόσιο τομέα πλέον σε νέες στέρεες βάσεις. Σε βάσεις που θα στηρίζονται σε νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, ικανά για ανατροπές και ρήξεις, που θα τους ενώνουν οι ιδέες και τα προβλήματα των εργαζομένων και όχι η πολιτική-κομματική ταυτότητα συνδικαλιστών και ψηφοφόρων.

Αλλαγή Πορείας του Συνδικαλιστικού Κινήματος
Αλλαγή πορείας της ΑΔΕΔΥ . . .ΤΩΡΑ ! ! !


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ
(ΕΚ)ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου