Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

«Οφειλόμενη απάντηση στον Δ/ντή Α/θμιας Εκ/σης Ν. Λασιθίου»



Δερμιτζάκης Δημήτρης                                                                                   

Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης       

EIMAIL: dermisdimitris@yahoo.gr                                                                                                                                                                                                

Αλεξάκης Αλέξανδρος Αναπληρωματικός                                                                                        Αιρετός  ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Δευτέρα 10/11/2013
                   

Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας  O  Μύσων .  Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο Δ/ντης Α/θμιας Λασιθίου κ. Μπαρμπεράκης απαντώντας σε συναδέλφισσα για την τροποποίηση ωραρίου του σχολείου της λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τη μεταφορά των μαθητών, ανέφερε ότι το ΠΥΣΠΕ δεν μπορεί να τροποποιήσει την ώρα λήξης παρά μόνο την ώρα έναρξης των μαθημάτων σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Φ.12/773/77094/Γ1/28-7-2006 (ΦΕΚ 1139, τ.Β΄). Ο συνάδελφος αιρετός του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Γιώργος Τρούλης που βρισκόταν στη συνέλευση διευκρίνισε ότι αυτό που ανέφερε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν ισχύει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και πως τα ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης και της έναρξης και της λήξης των μαθημάτων. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Λασιθίου αναφέρθηκε με βαρύς χαρακτηρισμούς πως αυτό είναι παράνομο και τα ΠΥΣΠΕ που το πράττουν παρανομούν. Στη συνέχεια προσκόμισε την παραπάνω υπουργική απόφαση στο προεδρείο της συνέλευσης στην οποία στηρίχθηκε το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου και πήρε την απόφαση και απευθύνθηκε στον αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης να πάρει θέση στην συγκεκριμένη κείμενη νομοθεσία. Τόσο ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου όσο και αιρετός ΑΠΥΣΠΕ δεσμεύθηκαν να προσκομίσουν την αντίστοιχη νομοθεσία για την αποκατάσταση της αλήθειας και να σταλεί με ενημερωτικό στα σχολεία του Νομού Λασιθίου.
Είναι γνωστό ότι στην κείμενη νομοθεσία τα νομικά έγγραφα έχουν ισχύ ως εξής: Νόμος, Προεδρικό Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση και εγκύκλιος. Κανένα προεδρικό διάταγμα δεν αναιρεί νόμους όπως και καμία υπουργική απόφαση δεν αναιρεί προεδρικά διατάγματα. Επομένως στο άρθρο 10 Παρ. 2 του ΠΔ 201/98, το οποίο υπερισχύει της παραπάνω υπουργικής απόφασης, αναφέρεται ρητά ότι: "Το ωράριο εργασίας των σχολειών, για το οποίο λαμβάνεται υπόψη και η παρ. 6 του άρθρου 3 του παρόντος Π.Δ. ρυθμίζεται με υπουργική απόφαση. Με απόφαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι δυνατό να τροποποιείται η έναρξη και λήξη των μαθημάτων αναλόγως των τοπικών συνθηκών."
Όπως γίνεται φανερό το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου δεν έχει εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία και οφείλει να προβεί στην απαραίτητη τροποποίηση της απόφασής του.
Καλούμε ταυτόχρονα όλες τις σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μεταφορές να επανέλθουν με νέο αίτημά τους, εφόσον δεν δοθεί άμεση λύση από το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου.
10 Νοεμβρίου 2013
Οι αιρετοί του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης
                        Τακτικός                                                                     Αναπληρωματικός

                Δερμιτζάκης Δημήτρης                                                    Αλεξάκης Αλέξανδρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου