Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ…. ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…



Δημήτρης  Δερμιτζάκης
Αιρετός  ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 27/01/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ  ΜΕ…. ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…
Είναι πρόσφατο στη μνήμη μας, όταν επισημαίναμε στους κατά τόπους φορείς,  μέσα από τους συλλόγους μας, ότι η χρονιά προβλέπεται η δυσκολότερη των τελευταίων χρόνων. Δυστυχώς  οι δυσοίωνες εκτιμήσεις  επιβεβαιώθηκαν, με τον πιο απαισιόδοξο τρόπο. Δεν είναι ανάγκη να  επαναλαμβάνουμε συνέχεια  τη χείριστη κατάσταση στην εκπαίδευση και ιδιαιτέρως στην Κρήτη, όπου στα μέσα της σχολικής χρονιάς προσπαθούμε με υποσχέσεις, υποχρεωτικές και παρακαλετές μετακινήσεις, με κλεισίματα τμημάτων και δομών, δηλ. με λογής - λογής μπαλώματα, να καλύψουμε  τις ελλείψεις μας!
Τραγικά θύματα οι μαθητές της Α/θμιας, που στοιβαγμένοι σε πολυπληθέστατα τμήματα - της τάξεως και των 35 ατόμων - προσπαθούν να ξεκλέψουν από τον ένα δάσκαλο τα στοιχειώδη. Οι εκπαιδευτικοί υπερβάλλουν εαυτόν και προσπαθούν με όσο φιλότιμο τους έχει απομείνει, να σμιλέψουν ψυχές και να διδάξουν τα αυτονόητα.
Ενώ, λοιπόν, όλα αυτά συνθέτουν το πάζλ στην Α/θμια εκπαίδευση, οι ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του υπουργού παιδείας  δια στόματος περιφερειακών διευθυντών και διευθυντών εκπαίδευσης, προσπαθούν να καταπραΰνουν την οργή της κοινωνίας, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου παιδείας.
   ~ Ακούσαμε για 1500 αναπληρωτές και μάλιστα κρατικού προϋπολογισμού, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Υπερφίαλοι τίτλοι για τις φυλλάδες των εφημερίδων και για να θρέψουν φρούδες ελπίδες σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
~ Μας υποσχέθηκαν  να καλύψουν με αναπληρωτές τις επαυξημένες για φέτος, άδειες άνευ αποδοχών, από τις οποίες το υπουργείο οικονομικών βγαίνει κερδισμένο και τελικά  μας κορόιδεψαν.
~ Μιλάνε για διορισμούς μόνιμου προσωπικού, αλλά σύμφωνα με σοβαρές πηγές στην Κρήτη , μάλλον με το ζόρι θα ξεπεράσουμε τον μονοψήφιο αριθμό.
~ Σήμερα (27/01)  πήραμε σε όλη την περιφερειακή Δ/νση Κρήτης 2 αναπληρωτές στην παράλληλη στήριξη, ενώ οι ανάγκες ξεπερνούν τις 50.
Μην απογοητευόμαστε όμως συνάδελφοι,  ο υφυπουργός Σ. Κεδίκογλου «βρήκε τη λύση»: Θα στείλει στα κατεπείγοντα κενά αυτούς, που με την υπογραφή του έστειλε σε γραφεία και φορείς.  Η ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ  σε όλο της το μεγαλείο. Αν και στην Κρήτη μιλάμε για μονοψήφιους αριθμούς….
Μέσα σε όλη αυτή  τη δίνη οι κυβερνητικοί βουλευτές του τόπου μας, ενώ έγκαιρα είχαν ενημερωθεί, τηρούν σιγή ιχθύος.  Το λιγότερο που πρέπει να κάνουν πλέον  είναι να  καλέσουν Υπουργό και Υφυπουργό να  ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!!!
            Είναι ξεκάθαρο ότι ο υπουργός παιδείας συνεχίζει την καθολική συρρίκνωση και διάλυση της παιδείας και να αντικαθιστά επάξια και με το παραπάνω το «έργο» της προκατόχου του.  
          Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσουν άμεσα πιστώσεις για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και από τον κρατικό προϋπολογισμό,  για να μην χάνονται διαρκώς εκπαιδευτικές ώρες. Εκείνοι που κόπτονται -  υποτίθεται - για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων, έχουν παρατήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση στον κατήφορο των ελλείψεων. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τα παρακάτω μείζονος σημασίας, επείγοντα κενά σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης. Όταν μιλάμε για επείγοντα κενά εννοούμε την κάλυψη με δασκάλους σε πρωινή ζώνη, όπου δυστυχώς οι μαθητές διδάσκονται με πρακτικές εκ περιτροπής ή στοιβαγμένοι σε μία αίθουσα έως και 35 σε αριθμό.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 19
ΡΕΘΥΜΝΟ: 5
ΧΑΝΙΑ : 3
ΛΑΣΙΘΙ :1 

Να τονίσουμε ότι οι ελλείψεις είναι πολύ περισσότερες, απλά επισημαίνουμε αυτές που έχουν χτυπήσει κόκκινο…
         
   Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα στην Κρήτη.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε με υποσχέσεις…
Είναι καιρός να δούμε την πραγματικότητα κατάματα…
Είναι καιρός με μαζικότητα και αγωνιστικότητα να ανατρέψουμε πολιτικές που διαλύουν καθημερινά τη δημόσια εκπαίδευση.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ . ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ!!. ΑΡΚΕΤΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!!
(ΥΓ: Όποια ηρωική έξοδο επιχειρηθεί στις επόμενες μέρες από τη στρούγκα του υπουργείου παιδείας, δεν απαλλάσσει κανένα από τις ευθύνες που έχει… Για το σημερινό χάλι της εκπαίδευσης στην Κρήτη υπάρχουν τεράστιες  πολιτικές και διοικητικές ευθύνες!)

Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου