Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

1ο Ενημερωτικό Ιανουαρίου από τον Αντώνη Τσαλαπάκη- αντιπρόσωπο στη ΔΟΕ Ν. Χανίων


1ο Ενημερωτικό Ιανουαρίου (Επίδομα θέσης ευθύνης)

Θέμα:Ως πότε δε θα λαμβάνουν, το επίδομα θέσης ευθύνης, οι αναπληρωτές υπεύθυνοι ολοήμερων τμημάτων;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το νέο έτος μας υποδέχτηκε με σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας, με την προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Το σύντομο προεκλογικό διάστημα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων θα έπρεπε να επιδιώξει συναντήσεις με τους υποψηφίους των κομμάτων του νομού μας, αφενός για να αναδείξει τα προβλήματα των σχολείων και τις διεκδικήσεις του κλάδου κι αφετέρου να ενημερωθεί για τις θέσεις των κομμάτων στα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Σε δεύτερο επίπεδο υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που μας απασχολούν, αλλά μία αδικία ακόμη συνεχίζει να επιβαρύνει τους συναδέλφους μας αναπληρωτές (μέσω ΕΣΠΑ) που υπηρετούν σε ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία (4/θέσια-9/θέσια Δημοτικά Σχολεία). Στον νομό μας, όπως και σε άλλους νομούς της Ελλάδος, αδικούνται επανειλημμένα οι συνάδελφοιαναπληρωτές υπεύθυνοι ολοήμερων τμημάτων. Δεν είναι λίγα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τα οποία, είτε τώρα είτε στο παρελθόν, δεν προχώρησαν καν στον ορισμό των υπεύθυνων ολοήμερων τμημάτων.

Φέτος, στο νομό Χανίων, ορίστηκαν ως υπεύθυνοι ολοήμερου τμήματος 31αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ενώ 4 κενά καλύφθηκαν από μόνιμους εκπαιδευτικούς, όπως με ενημέρωσαν οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕΈτσι, ενώ ορίζονταιέπειτα από απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Χανίων και αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες ενός υπεύθυνου ολοήμερου τμήματος, δεν τους καταβάλλεται το επίδομα θέσης όπως συμβαίνει με τους μόνιμους ή τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μισθοδοτούμενους από τα κονδύλια κρατικού προϋπολογισμού.

Η σύμβαση των συναδέλφων εκπαιδευτικών δεν αναφέρει πουθενά ότι δεν θα λαμβάνουν το επίδομα αυτό, αλλά άτυπα, λόγω της συγχρηματοδότησης, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών, από ευρωπαϊκά κονδύλια γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα των μνημονιακών πολιτικών και φαίνεται να βρίσκουν ελάχιστους συμμάχους από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο.

Ως εκπρόσωπος της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων ζητώ από το σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν τους συναδέλφους υπεύθυνους ολοήμερων τμημάτων και σε συνεργασία με το ΔΣ της ΔΟΕ να επιληφθούν του ζητήματος και με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας του υπουργείου παιδείας να θέσουν και αυτό το ζήτημα. Σε περίπτωση όπου οι εξελίξεις δεν είναι οι αναμενόμενες , το ΔΣ της ΔΟΕ οφείλει να διενεργήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες προς όφελος των αναπληρωτών συναδέλφων μας.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Αντώνης Τσαλαπάκης

Ο αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ Ν. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου