Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, από τον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλο Λαμπρογιαννάκη


ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ                              ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 03/02/2015
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΗΛ.6972495042
EMAIL:OFIII@YAHOO.GR

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι, ανασυγκροτήθηκαν τα ΠΥΣΠΕ της Κρήτης στις 28 Ιανουαρίου έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση. Έτσι, ξεκινάει η περίοδος ανάληψης  καθηκόντων από τους αιρετούς που προέκυψαν από τις εκλογές του Νοέμβρη. Με τη δύναμη της ψήφου σας συμμετέχω για άλλη μια διετία στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Η σύνθεση του ΠΥΣΠΕ έχει ως εξής: Πρόεδρος: Βαλατίδης Ευρυβιάδης, αναπληρούμενος από τη Χατζηγιαννάκη Αργυρώ. Τακτικά μέλη: Πετρουλάκης Γεώργιος , Κρητσωτάκη Αθηνά, αναπληρούμενοι από τους Φαραζάκη Νικόλαο και Καπετανάκη Χαρίλαο αντίστοιχα. Αιρετοί εκπρόσωποι του διδακτικού προσωπικού: Λαμπρογιαννάκης Θεόφιλος, Μπελαδάκης Εμμανουήλ, αναπληρούμενοι από τους Μακράκη Γεώργιο και Κοκοβάκη Εμμανουήλ αντίστοιχα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παλέψαμε μαζί ενάντια σε  πολλές αλλαγές που στοχοποίησαν το δημόσιο σχολείο και επιχείρησαν να αλλάξουν εντελώς τη φυσιογνωμία του. Κορυφαίο ζήτημα η τιμωρητική-μνημονιακή αξιολόγηση που έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να επιχειρήσουν να αποκομίσουν οφέλη πάνω στα συντρίμμια των σχολείων. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των συναδέλφων όσο και του συνδικάτου(με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις) στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και λειτούργησαν πολύ θετικά και εποικοδομητικά.

Παίρνοντας αφορμή από τα παραπάνω θέλω να σας επισημάνω ότι θα συνεχίσω και αυτή τη διετία στο ίδιο μοτίβο ως αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, δίπλα στον κάθε συνάδελφο, με ανοιχτές διαδικασίες, με διαφάνεια στις αποφάσεις του συμβουλίου και με διαφορετική αντίληψη από τον συνδικαλισμό της περασμένης εποχής. Φυσικά όλα αυτά κερδίζονται με τις πράξεις και όχι με λόγια, οπότε όλοι θα κριθούμε στην πράξη.

Όσον αφορά τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε επίπεδο νομού Ηρακλείου η εικόνα συνοπτικά έχει ως εξής:8 κενά δασκάλων σε πρωινή ζώνη, 30 κενά δασκάλων σε τμήματα που έχουν πάνω από 25 μαθητές και είναι απαραίτητο να σπάσουν, καθώς είναι αδιανόητο να επιμένουμε σε επάρκεια και όχι σε πληρότητα και τουλάχιστον 15 κενά δασκάλων ακόμη για τα ΕΑΕΠ,

προκειμένου να λειτουργούν με το δάσκαλό τους στο ολοήμερο. Ενδεικτικά να σας αναφέρω κάποια σχολεία που έχουν κενό:Δ.Σ.Αγ.Βαρβάρας, Δ.Σ.Κάτω Ασιτών, 3ο   Δ.Σ.Τυμπακίου, Δ.Σ.Φόδελε, 35ο, 43ο  Δ.Σ.Ηρακλείου.. Στην ειδική αγωγή απαιτούνται 5 δάσκαλοι για τμήματα ένταξης που παραμένουν κλειστά(δεν ξεχνάμε άλλα 11 Τ.Ε. που πρέπει να ιδρυθούν στο Ηράκλειο αλλά δεν τα υπέγραψαν οι υπουργοί), 15 δάσκαλοι και 3 νηπιαγωγοί παράλληλης στήριξης. Τέλος, έχουμε γύρω στα 20 κενά ειδικοτήτων αθροιστικά.

Στόχος πλέον είναι η άμεση κάλυψη όλων των αναγκών μας με αναπληρωτές και φυσικά ο έγκαιρος προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς που πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μόνιμων διορισμών  αφενός και αφετέρου ικανό αριθμό πιστώσεων αναπληρωτών για να καλύπτονται όλα τα κενά άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου