Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση για τα υποχρεωτικά σεμινάρια των αναπληρωτών της παράλληλης στήριξης


Με πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΕΚ Ηρακλείου, καλούνται οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης που προσλήφθηκαν από τους ενιαίους πίνακες της γενικής αγωγής, να παρακολουθήσει "υποχρεωτικά" σεμινάρια των ΠΕΚ, εκτός του εργασιακού τους ωραρίου.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ζητάμε από το ΠΕΚ Ηρακλείου και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κρήτης να υλοποιήσουν τα σεμινάρια εντός των πλαισίων του εργασιακού ωραρίου και με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα όπως έγιναν και προηγούμενες χρονιές. Είναι ανεπίτρεπτη η απειλή για περικοπή μισθού συναδέλφων σε περίπτωση απουσίας από την επιμόρφωση. Εκτός εργασιακού ωραρίου οι συνάδελφοι δεν έχουν καμία υποχρέωση προς την υπηρεσία. Ζητούμε από τους αρμοδίους να πράξουν τα αυτονόητα.

Καλούμε παράλληλα τους Συλλόγους της χώρας αλλά και τη ΔΟΕ να παρέμβουν προς το υπουργείο παιδείας ώστε τα σεμινάρια επιμόρφωσης να πραγματοποιηθούν εντός του εργασιακού ωραρίου, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την πάγια θέση του κλάδου.
ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου