Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, από τον αιρετό Αλεξάκη Αλέξανδρο



Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                           Σητεία  4-3-15
 Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Λασιθίου
Email:  alexandro.alexak@gmail.com

Στις 4 Μαρτίου   2015 συμμετείχα ως αιρετός στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών.
  2. Χορήγηση άδειας για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
  3. Ορισμός Προϊσταμένης στο 1/θ Νηπιαγωγείο Σκοπής.
  4. Εξέταση ένστασης της εκπ/κού Φ.Α Βασαρμίδου Μαρίας για τη μη προσμέτρηση μορίων συνυπηρέτησης στη καταχωρισμένη για οριστική τοποθέτηση αίτησή της
  5. Διάθεση εκαπιδευτικού φυσικής αγωγής
  6. Ανάκληση τοποθέτησης εκπαιδευτικού

Θέμα 1ο «Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών.»

Από το πρώτο ΠΥΣΠΕ είχα διαφωνήσει με την υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων. Οι μετακινήσεις 3 συναδέλφων έγιναν κατόπιν γραπτής αίτησής τους οπότε υπερψήφισα τις μετακινήσεις και έγινα ομόφωνα αποδεκτές.

Θέμα 2ο   « Χορήγηση άδειας για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή.»

Όλες οι αιτήσεις των συναδέλφων έγιναν δεκτές ομόφωνα

Θέμα 3ο  «Ορισμός Προϊσταμένης στο 1/θ Νηπιαγωγείο Σκοπής.»

Μετά την πρόσφατη τοποθέτηση της αναπληρώτρια συναδέλφου στο 1/θ νηπιαγωγείο Σκοπής έγινε ο ορισμός της ως προϊσταμένης.

Θέμα 4ο «Εξέταση ένστασης της εκπ/κού Φ.Α Βασαρμίδου Μαρίας για τη μη προσμέτρηση μορίων συνυπηρέτησης στη καταχωρισμένη για οριστική τοποθέτηση αίτησή της»

Η ένσταση της συναδέλφου αφορά τη μη προσμέτρηση των μορίων συνυπηρέτησης (4) για την επικείμενη διαδικασία μεταθέσεων. Η κείμενη νομοθεσία ΠΔ 50 /96 όπως τροποποιήθηκε από τον 100/97 «Προκειμένου περί εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθερων επαγγελματιών απαιτείται βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα από την οποία να προκύπτει ότι ο/η σύζυγος εργάζεται στον τόπο που ζητείται η τοποθέτηση τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης». Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι πιστοποίηση της διαμονής και εργασίας στον ίδιο τόπο. Η απαίτηση βεβαίωσης από τον ασφαλιστικό φορέα δημιουργεί πολλές φορές αδικίες και ανισότητες. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι συνάδελφοι που οι συζύγοί τους εργάζονται σε εποχιακά επαγγέλματα (τουριστικές επιχειρήσεις, αγρότες, ξενοδοχοϋπάλληλοι κλπ) με αυτή τη διάταξη θα αποκλείονται διαπαντός διότι δεν θα μπορούν να έχουν διετή συνεχή ασφάλιση. Η ενεργή σύμβαση την περίοδο των αιτήσεων σε συνδυασμό με τη φύση της εργασίας και τον τόπο διαμονής μπορούν με κατάλληλη επεξεργασία να αποτελέσουν ένα πλαίσιο που να μην αποκλείεται κανένας συνάδελφος άδικα από την κατηγορία της συνυπηρέτησης. Ο εγκλωβισμός στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα του δυστυχώς οδηγεί, κάποιες φορές, σε αδικίες. Οι αιρετοί οφείλουμε να στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας και σε αυτή την περίπτωση στηρίξαμε να πάρει τα 4 μόρια της συνυπηρέτησης η συναδέλφισσα, με το παραπάνω σκεπτικό, μειοψηφώντας αφού η διοίκηση ήταν ανένδοτη
Θέμα 6ο «Ανάκληση τοποθέτησης συναδέλφου»

Αφορά την ανάκληση απόσπασης συναδέλφου από το νηπιαγωγείο Μ Γιαλού στο νηπιαγωγείο Φέρμων. Μετά από αίτηση της συναδέλφου ικανοποιήθηκε το αίτημα επιστρέφοντας στο νηπιαγωγείο της πρώτης τοποθέτησης.




Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Αλεξάκης
  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μου το στείλουν μήνυμα στο:  alexandro.alexak@gmail.com – Επίσης έχω σελίδα στο Facebook (το όνομά μου με ελληνικούς χαρακτήρες Αλεξάκης Αλέξανδρος), για άμεση καθημερινή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου