Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, από τον αιρετό Αλεξάκη Αλέξανδρο


Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                          Σητεία 3-5-15

 Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Λασιθίου

Email:  alexandro.alexak@gmail.com




Στις 30 Μαρτίου  2015 συμμετείχα ως αιρετός στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.     Αναγνώριση συνάφειας του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών εκπ/κού    
με το αντικείμενο απασχόλησής της.
2.     Επανεξέταση αποφάσεων που αφορούν εκπ/κό.
3.     Τροποποίηση απόφασης και ανάθεση εκ νέου υπερωριακής εργασίας στους δασκάλους του 3/θ Δημ. Σχολείου Ζάκρου.
4.     Απόσπαση εκπ/κού.

Θέμα 1ο «Αναγνώριση συνάφειας του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών  εκπ/κού    με το αντικείμενο απασχόλησής της.»

Ομόφωνα αναγνωρίσαμε τη συνάφεια του μεταπτυχιακού της συναδέλφου αφού τηρούσε όλα τα έννομα προσόντα.
5.     Θέμα 2ο «Επανεξέταση αποφάσεων που αφορούν εκπ/κό .»

Η ένσταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Οι δύο αιρετοί μειοψήφησαν στηρίζοντας το συνάδελφο. Για την περίπτωση αυτή μετά το υπηρεσιακό συμβούλιο απέστειλα επιστολή διαμαρτυρίας – καταγγελία στον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης , προς τους συλλόγους εκπαιδευτικών Λασιθίου και την ΔΟΕ την οποία σας  παραθέτω.
Αφορά την υπόθεση του συναδέλφου που μετά το νόμο 4305/2014 και συγκεκριμένα το άρθρο 28 που ζητούταν από τις υπηρεσίες να γίνει έλεγχος για πλαστά πτυχία ή τίτλους σπουδών, η υπηρεσία  αντιλήφθηκε ότι  με πράξη ΠΥΣΠΕ την 16/6/11,  είχε αναγνωρίσει την ύπαρξη συνάφειας του μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του συνάδελφου που αποκτήθηκε στο UNIVERSITY OF  LONDON , INSTITUTE OF EDUCATION , LONDONU.K.  χωρίς πιστοποιητικό αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ. Η υπηρεσία φερόμενη να δείχνει άγνοια νόμου και  μη δίνοντας τη δέουσα προσοχή στα έγγραφα αναγνώρισε τον τίτλο σπουδών και κατέταξε το συνάδελφο στον αντίστοιχο βαθμό και ΜΚ που προέκυπτε από την κείμενη νομοθεσία. Κατά τον έλεγχο,  η υπηρεσία ανακαλύπτει ότι έχει κάνει αναγνώριση συνάφειας , χωρίς την αναγνώριση  του ΔΟΑΤΑΠ και με απόφαση την 07-03-2014  στηριζόμενη στο νόμο 261 /23.01.1968 (Φ.Ε.Κ. 12 τ. Α΄) περί ανάκλησης παράνομων διοικητικών πράξεων, ανακάλεσε ως παράνομη την απόφαση που πήρε στο πρώτο ΠΥΣΠΕ. Στο συνάδελφο επιβλήθηκε η ποινή της επιστροφής των χρημάτων που αντιστοιχούσαν στο επίδομα του μεταπτυχιακού από την ημέρα αναγνώρισης και η επιστροφή του σε κατώτερο βαθμό από αυτόν τον οποίο βρισκόταν. Είναι απαράδεκτο για λάθη που αφορούν την υπηρεσία οι συνάδελφοι να τιμωρούνται μονομερώς. Αν του είχαν ζητήσει την έγκριση του ΔΟΑΤΑΠ η οποία ήρθε την 29η Απριλίου 2014 , στην πρώτη συνεδρίαση καμία έκνομη πράξη δεν θα είχε προκύψει και ο συνάδελφος θα είχε βαθμό και κλιμάκιο που ορίζει ο νόμος. Ο ΔΟΑΤΑΠ συνεδριάζει κάθε τρεις μήνες και η αναγνώριση ήρθε ένα μήνα μετά την τιμωρητική απόφαση του συμβουλίου. Δεν θα μπορούσε η υπηρεσία να δεχτεί την αναγνώριση αποδεχόμενη το λάθος της; Σίγουρα θα μπορούσε να μην του επιβάλλει την επιστροφή του ποσού που έπαιρνε ως επίδομα από ένα γνήσιο μεταπτυχιακό επί 3 χρόνια.  Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι κατάφωρα άδικη για το συνάδελφο  καθώς η προχειρότητα εξέτασης και η άγνοια νόμου βαραίνουν την υπηρεσία και συγκεκριμένα το υπηρεσιακό συμβούλιο και ειδικά το διευθυντή Εκπαίδευσης που το υπέγραψε.
Ζητώ:
1.      Την αποκατάσταση του συναδέλφου και την μη επιστροφή του ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
2.      Πολιτική απόφαση που να αποκαθιστά το συνάδελφο καθώς με το νόμο 4024 /11 οποιοσδήποτε τίτλος αποκτήθηκε μετά το Νοέμβριο του 2011 δεν προσμετράται για την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη όπως και την  κατάργηση του απαράδεκτου αυτού μνημονιακού νόμου.   
3.      Τη στήριξη του συναδέλφου από όλους τους συλλόγους του νομού.

Θέμα 3ο Τροποποίηση απόφασης και ανάθεση εκ νέου υπερωριακής εργασίας στους δ/λους του 3/θ Δημ. Σχολείου Ζάκρου.

Η τροποποίηση αφορά τις υπερωρίες που θα λαμβάνει πλέον άλλος συνάδελφος λόγω άδειας εγκυμοσύνης που προέκυψε.

Θέμα 4ο : «Απόσπαση εκπ/κού.»

Αφορά την τοποθέτηση συναδέλφου νηπιαγωγού μετά από την επιστροφή της από άδεια ανατροφής . Αφορά νεοδιόριστη συνάδελφο νηπιαγωγό που αρχικά είχε τοποθετηθεί στο νηπιαγωγείο Μ. Γιαλού. Μετά την επιστροφής της η θέση είχε καλυφθεί από την υπηρεσία από την αρχή της χρονιάς οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί σε άλλη θέση. Η περίπτωση της συναδέλφου εμπίπτει στις τοποθετήσεις που κάνει η υπηρεσία όταν κάποιος συνάδελφος επιστρέφει από άδεια.  Ομόφωνα έγινε δεκτή η τοποθέτηση της συναδέλφου σε νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Αλεξάκης
  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μου το στείλουν μήνυμα στο:  alexandro.alexak@gmail.com – Επίσης έχω σελίδα στο Facebook (το όνομά μου με ελληνικούς χαρακτήρες Αλεξάκης Αλέξανδρος), για άμεση καθημερινή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου