Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Θέμα: «Ένσταση επί της διαδικασίας τοποθέτησης συναδέλφων αναπληρωτών παράλληλης στήριξης σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο»


Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης –Αργυρώ Δαγκωνάκη                                    

Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Θέμα: «Ένσταση επί της διαδικασίας τοποθέτησης συναδέλφων αναπληρωτών παράλληλης στήριξης σε  Ηράκλειο και Ρέθυμνο»
Για άλλη μια φορά μέσα σε ένα μήνα, συνεχίζουν οι διοικήσεις της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου και Ηρακλείου τις αυθαιρεσίες. Έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια κατάργησης στην πράξη των υπηρεσιακών συμβουλίων και υποβάθμισης του ρόλου των αιρετών.
Την εβδομάδα που διανύουμε, προσλήφθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνάδελφοι για την κάλυψη των κενών παράλληλης στήριξης. Παρ’όλο που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία,δεν κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε ΠΥΣΠΕ,που έπρεπε να γίνει, για να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι.
Κατόπιν αναζήτησης της σχετικής νομοθεσίας προκύπτει ότι από το Π.Δ. 1/2003 στο άρθρο 11, παρ. 27, στις αρμοδιότητες του ΠΥΣΠΕ αναφέρεται ότι οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών σε ΣΜΕΑ γίνονται από το ΠΥΣΠΕ κι όχι από τον εκάστοτε Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου καταγγείλαμε το γεγονός και  καταθέσαμε ένσταση επί της διαδικασίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, ζητώντας να μας κοινοποιηθεί σύμφωνα με ποιες νομοθετικές διατάξεις έγιναν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών παράλληλης στήριξης από τη διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου. Επίσης ζητάμε την άμεση σύγκλιση συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, ώστε να επαναληφθεί η διαδικασία. Επειδή το ίδιο συνέβη και στο Ρέθυμνο, αντίστοιχη καταγγελία και ένσταση κατέθεσε και ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Γιώργος Τρούλης στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί στην περιφέρεια Κρήτης μόνο στα δύο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου και Ηρακλείου ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία, ενώ στα ΠΥΣΠΕ Χανίων και Λασιθίου συνεδριάζουν τα υπηρεσιακά συμβούλια για να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις αυτές; Οι αυθαιρεσίες των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας πρέπει να σταματήσουν. Αυτή την εποχή οφείλουν όλες οι διοικήσεις, όλων των δομών της εκπαίδευσης να δρουν με διαφάνεια και αξιοκρατία. Οι αιρετοί καλούμαστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας και να προτάξουμε τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στα υπηρεσιακά συμβούλια. Σε αυτά τα πλαίσια καθώς το θέμα πλέον είναι σοβαρό για τους συναδέλφους και οι προεκτάσεις ακόμα σοβαρότερες (μέχρι σήμερα τα υπηρεσιακά συμβούλια ή δεν λειτουργούσαν όπως έπρεπε σε αυτές τις διαδικασίες ή άλλαξαν τακτική με τη συγκρότηση των νέων ΠΥΣΠΕ) θα φέρουμε το θέμα προς συζήτηση στα Δ. Σ. των Συλλόγων μας.

       Σας στέλνουμε:
·        Την ένσταση που καταθέσαμε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης
   (Δείτε παρακάτω)



ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ –ΔΑΓΚΩΝΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩΣ
ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΡΟΣ
τον κ. Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Κρήτης

Την εβδομάδα που διανύουμε έγινε η τοποθέτηση των συναδέλφων παράλληλης στήριξης στα κενά που πρότεινε το ΚΕΔΔΥ Ηρακλείου, δίχως να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Ως αιρετοί θεωρούμε απαραίτητη και δεδομένη την παρουσία μας στις τοποθετήσεις.  
          Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003 στο άρθρο 11 Παρ. 27 στις αρμοδιότητες του ΠΥΣΠΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: "Συντάσσουν πίνακες προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων για τις ΣΜΕΑ και προτείνουν την τοποθέτησή τους".
Η υπ. αριθμ. 126057 /Γ6- 15/10/2012 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, συνεπικουρεί το Π.Δ. 1/2003 και σε καμιά περίπτωση δεν το καταργεί.
         Ως εκ τούτου καταγγέλλουμε το γεγονός και καταθέτουμε ένσταση επί της διαδικασίας τοποθέτησης των συναδέλφων της παράλληλης στήριξης και παράλληλα:
ΖΗΤΑΜΕ:
Α) Να μας κοινοποιηθεί σύμφωνα με ποιες νομοθετικές διατάξεις έγιναν οι τοποθετήσεις από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Β) Να κληθεί άμεσα το ΠΥΣΠΕ σε συνεδρίαση και να γίνει η διαδικασία της τοποθέτησης όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ηράκλειο 20/2/2013




Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης-Αργυρώ Δαγκωνάκη
Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου