Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκ-Κίνησης Εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά!


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ         ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο εφαρμογής των µνημονίων και η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της σαν να ξεκινά μόλις τώρα τη θητεία της. Η πρωτοφανής και απίστευτης βαρβαρότητας επίθεση µε τη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων χαρατσιών, την απόλυση εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις διώξεις µε το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, την αφαίμαξη των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης, την ολοκληρωτική κατάργηση των εργασιακών δικαιωµάτων, συνεχίζεται µε αμείωτη ένταση.  Παράλληλα, µε διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρεί να µας πείσει ότι η χώρα µπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ την ίδια στιγµή διαπραγµατεύεται µε την τρόικα το νέο µνηµόνιο. 

Σ’ αυτό το κλίµα την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου χτυπάει το πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές και είναι άγνωστο ακόμη πως θα καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς για ακόμη μια χρονιά η κυβέρνηση, υλοποιώντας την πολιτική της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν πραγματοποίησε κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού, αφήνοντας ακάλυπτες χιλιάδες οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια αποχώρησαν συνολικά, λόγω συνταξιοδότησης, 9.000 εκπαιδευτικοί και στη θέση τους έχουν διοριστεί μόνο 278, αναλογία 1/ 32. Κατά συνέπεια στο χώρο της εκπαίδευσης δεν τηρείται ούτε η αρχική μνημονιακή δέσμευση για  μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ούτε η μεταγενέστερη του μεσοπρόθεσμου για μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις. Τα τεράστια κενά είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας θα ακολουθήσει τα γνωστά τερτίπια: πληθωρικά τµήµατα, συµπτύξεις τµηµάτων, αναστολή ολοήµερων τµηµάτων, υποστελέχωση των δοµών της Εδικής Αγωγής, μετακινήσεις εκπαιδευτικών κ.ά.

Το Συνδικάτο οφείλει να παλέψει για το δίκαιο αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών στη Δημόσια Εκπαίδευση, καθώς αποτελεί τη μοναδική και ουσιαστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα των κενών. Επίσης, η κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, λόγω των διαφορετικών τύπων προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, είναι ένα κομβικό ζήτημα για τον Κλάδο, όπου αφ’ ενός δεν θα πρέπει να ενδώσουμε στην τακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού», αλλά αντίθετα να συσπειρωθούμε ακόμη περισσότερο για να αντιπαλέψουμε την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται και στο χώρος της Εκπαίδευσης.

Τέλος, είναι βέβαιο ότι η φετινή σχολική χρονιά θα σηµαδευτεί από την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρµόσει τις διατάξεις του Π.∆τος 152/2013 για την αξιολόγηση - χειραγώγηση του εκπαιδευτικού. Ήδη η Α∆Ε∆Υ µε απόφασή της (την οποία στηρίζει και η Οµοσπονδία µας) έχει κηρύξει απεργία - αποχή για ΟΛΑ τα µέλη της από τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης. 
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλεί όλους τους συναδέλφους να στρατευτούν στον κοινό αγώνα για την αποτροπή της αξιολόγησης - χειραγώγησης και της διάλυσης του δηµόσιου σχολείου. ∆εν είναι η ώρα για ανάδειξη των πολιτικο-ιδεολογικών µας διαφορών αλλά της ΕΝΟΤΗΤΑΣ µπροστά στα κοινά προβλήµατα και τον επερχόµενο κίνδυνο!

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ θα είναι παρούσα  στα θεσμικά όργανα και  σε όλες τις γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων, όπου με τις θέσεις και τις προτάσεις μας θα επιχειρήσουμε να συμβάλλουμε στην ενότητα του Κλάδου και στη δημιουργία αγωνιστικού μετώπου με σημείο αναφοράς την ανατροπή των πολιτικών που διαλύουν κάθε κοινωνική δομή, που τσακίζουν τη ζωή όλων και το μέλλον της νέας γενιάς!

Καλή σχολική χρονιά µε ΥΓΕΙΑ, ∆ΥΝΑΜΗ και ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους αγώνες µας!

*Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Κρήτης συμμετέχει στην Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου