Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Στις εκλογές των αιρετών έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου ανεξάρτητα από το είδος της εργασιακής σχέσης με το Υπουργείο Παιδείας


Τις τελευταίες μέρες έχουμε δεχτεί αρκετές οχλήσεις συναδέλφων αναπληρωτών που μας αναφέρουν ότι ορισμένοι εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Συλλόγων τους ζητούν να πληρώσουν άμεσα τα χρήματα της συνδρομής για την εγγραφή τους στο τοπικό σωματείο, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν (γιατι άραγε;), να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των αιρετών.

Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. οφείλουμε να κάνουμε γνωστό πως στις εκλογές των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ) δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι συνάδελφοι, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το είδος της εργασιακής σχέσης (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, μισθοδοτούμενοι από τον τακτικό προϋπολογισμό και το ΕΣΠΑ). Την ευθύνη των εκλογών αυτών την έχουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως η συνδρομή για την τρέχουσα σχολική χρονιά παρακρατείται από την ενιαία αρχή πληρωμών (σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους) συνήθως από το μήνα Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου