Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Για πολλοστή φορά ζητάμε… Αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων!!!


Με αφορμή την αλλαγή κυβέρνησης θεωρούμε απαραίτητο να τεθεί για πολλοστή φορά στο τραπέζι των συζητήσεων, με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το ζήτημα της αναμοριοδότησης των σχολείων.

Η Κρήτη αποτελεί πόλο έλξης για συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Πολλοί έρχονται, ωστόσο ελάχιστοι μένουν, καθώς η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του νησιού μας είναι από τις χειρότερες πανελλαδικά. Αυτό διαφαίνεται κι από τα τεράστια νούμερα εκπαιδευτικών κενών, που έχει τα τελευταία χρόνια η Κρήτη –λόγω και των ανύπαρκτων διορισμών– και ειδικότερα ο νομός Ηρακλείου.

Η μοριοδότηση των Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης αντιβαίνει ουσιαστικές αρχές της σχετικής νομοθεσίας (παρ. 8α του άρθρου 16 του ΠΔ 50/1996, όπως αυτό τροποποιήθηκε από την παρ. Ζ α του άρθ. 14 του ΠΔ 100/1997 και την παρ. 2 του άρθρου 1 του ΠΔ 39/1998).  Συγκεκριμένα, παρά την κατάργηση των γραφείων Α/θμιας Εκπαίδευσης το 2011 (τα οποία οριοθετούσαν ουσιαστικά και τη μοριοδότηση των σχολείων), έπρεπε κανονικά να σημάνει και την αυτόματη έναρξη των διαδικασιών για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρ' όλες τις επισημάνσεις του εκπαιδευτικού κόσμου. Στο σημείο αυτό θυμίζουμε τις επερωτήσεις που είχαν κατατεθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή, δίχως όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, θυμίζουμε πως από το 2011 έχουν πραγματοποιηθεί συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων πανελλαδικά, όπου και αποφασίστηκαν οι προτάσεις για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, εδώ και καιρό, έχει στα χέρια της καταγεγραμμένες τις προτάσεις των ΠΥΣΠΕ και των ΑΠΥΣΠΕ όλης της χώρας, αλλά από τότε το θέμα αγνοείται.

Ως  ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ζητάμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
ü Να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το συγκεκριμένο ζήτημα και να ξεκινήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματωθεί, επιτέλους, η αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων.
ü  Να μοριοδοτούνται και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση τη 12βαθμη κλίμακα.

Επιπλέον, ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ζητάμε από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αναδείξει –και να μην αγνοεί– το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων. Περιμένουμε, λοιπόν, τις ανάλογες πρωτοβουλίες.


ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου