Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Σε ασύλληπτα νούμερα τα κενά στην Κρήτη...Ενημερωτικό του αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δερμιτζάκη Δημήτρη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΙΟΥΛΙΟΥ   ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ  ΚΡΗΤΗΣ
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ


             «ΣΕ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ …..»
ΗΡΑΚΛΕΙΟ  20/07/2014
Πέρυσι ζήσαμε μια πρωτοφανή κατάσταση με ελλείψεις στα σχολεία, όπου   φτάσαμε να κάνουμε ύστατες παρεμβάσεις για κάλυψη επειγόντων κενών Ιανουάριο μήνα. Φέτος απ ότι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των αιρετών του ΠΥΣΠΕ  στην περιφέρεια Κρήτης αλλά και σε όλη την Ελλάδα,  προμηνύουν με μαθηματική ακρίβεια μια χρονιά ακόμα δυσκολότερη σε ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Καταρχήν ο ίδιος ο υπουργός έχει παραδεχτεί ότι φέτος έχουμε παραπάνω συνταξιοδοτήσεις. Από το 2011 έχουν να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην παιδεία. Η εκπαίδευση δεν εμπίπτει ούτε καν στη ρύθμιση που αναφέρει 5 αποχωρήσεις και μια πρόσληψη… Έστω…. Καμία θέση οργανική τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει καλυφθεί με μόνιμους διορισμούς ως όφειλε η Πολιτεία να πράξει.  
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στον πίνακα αναπληρωτών, χιλιάδες συνάδελφοι οι οποίοι πολλές φορές φτάνουν και τα 10 χρόνια προϋπηρεσίας και να μην έχουν διοριστεί μόνιμοι στην εκπαίδευση. Είναι αδιανόητο να δουλεύουν από το 2010 και να μην προσμετράτε η προϋπηρεσία τους, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα διορισμού. Είναι αδιανόητο να χουμε εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων στα σχολεία, και να διαιρούμαστε σε μόνιμους , αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού, αναπληρωτές ΕΣΠΑ,  αναπληρωτές ειδικής αγωγής , αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, συναδέλφους ωρομίσθιους. Οι τραγελαφικές  καταστάσεις που ζούμε τα τελευταία χρόνια στα σχολεία είναι απόρροια του παραπάνω  «διαίρει και βασίλευε».
ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ θα χουν τα εξής  θετικά αποτελέσματα:
-          Θα υπάρξουν έγκαιρα εκπαιδευτικοί στα σχολεία με αποτέλεσμα να μειώνονται  τα κενά που θα απομένουν στις Α/θμιες    μετά τις 11 Σεπτέμβρη.
-           Θα καλυφθούν οργανικά κενά που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια από συνταξιοδοτήσεις
-           Θα  μειωθεί  η ανεργία  και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους (άλλωστε σε αυτό δεν προσανατολίζετε και η κυβέρνηση όπως ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ  με υπερφίαλους τίτλους στα ΜΜΕ;;;;)
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ άλλο τη διάλυση της δημόσιας  εκπαίδευσης. Η λύση είναι μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗ.  Περισσότερα κονδύλια και για την παιδεία. Πιστώσεις από  τον κρατικό προϋπολογισμό για ΜΟΝΙΜΟΥΣ διορισμούς οι οποίο θα λύσουν ένα μεγάλο και συσσωρευμένο  πρόβλημα των κενών τα τελευταία χρόνια.
Την ευθύνη πλέον την φέρουν, οι έχοντες θεσμικό ρόλο ανά νομό τόσο σε επίπεδο  περιφέρειας Κρήτης όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εμείς ως αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Θα καλέσουμε τους άμεσα εμπλεκομένους θεσμικούς εκπροσώπους μας για να τους ενημερώσουμε με ακρίβεια για το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων στα σχολεία.
Θεωρώ ότι,  οι σύλλογοι μπορούν με τη βοήθεια των αιρετών του ΠΥΣΠΕ να μαζέψουν τα οργανικά κενά σε κάθε περιοχή και να ενημερώσουν τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες για την κατάσταση των ελλείψεων. Αυτή τη στιγμή με στοιχειά και αριθμούς που θα παραθέσω παρακάτω, διακυβεύεται το άνοιγμα  των σχολείων. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου από νωρίς για να μπορέσει αυτός να κρούσει στις 11 Σεπτέμβρη..…
Είναι ώρα ευθύνης για να  ομονοήσουν όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις του τόπου ανεξάρτητα από πολιτική θέση, ώστε να βοηθήσουν στη διάσωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

ΠΙΝΑΚΑΣ  ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ  ΚΕΝΩΝ  ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δάσκαλοι       147           
Νηπιαγωγοί    83
Γυμναστές      - (λειτουργικά κενά μόνο)
Αγγλικών        14
Ειδικής αγωγής     48        
 *( παρ’ ότι έχουν να ανοίξουν καινούρια  τμήματα ένταξης εδώ και 4 χρόνια)
ΧΑΝΙΑ
Δάσκαλοι       92
Νηπιαγωγοί     47
Γυμναστές       -   (λειτουργικά μόνο)
Αγγλικών         1
Ειδικής Αγωγής     29
ΛΑΣΙΘΙ                                                                                 
Δάσκαλοι       55
Νηπιαγωγοί    55
Γυμναστές      4
Αγγλικών       5  
Ειδικής αγωγής   30
ΡΕΘΥΜΝΟ
Δάσκαλοι     47
Νηπιαγωγοί   11                                 
Αγγλικών       6
Mουσικών     1
Ειδικής αγωγής     10
 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ  ΚΡΗΤΗΣ
Δάσκαλοι       341
Νηπιαγωγοί    196
Γυμναστές      4
Αγγλικών       26
Ειδικής αγωγής    117
ΓΕΝΙΚΟ  ΣΥΝΟΛΟ    685  

Αν υπολογίσουμε και τα λειτουργικά κενά τα οποία θα βγουν τέλος Αυγούστου το παραπάνω νούμερο θα διπλασιαστεί!!! Αν δε,  προσθέσουμε μέσα σε όλα αυτά και τις ειδικότητες που θα χρειαστούμε για να λειτουργήσουν τα σχολεία  ΕΑΕΠ  τα κενά το Σεπτέμβριο θα φτάσουν δυστυχώς  σε ασύλληπτα νούμερα!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500  ΚΕΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ!!!

Το θέμα το αναδεικνύουμε τώρα που είναι σχετικά νωρίς και πρέπει να μπει σε προγραμματισμό πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις και διεκδικήσεις των ιθυνόντων ξεκινώντας από τοπικά…..









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου