Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων


Η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, αφού απασχολεί εκατοντάδες συναδέλφους, καθώς όπως όλοι γνωρίζετε η Κρήτη αποτελεί σταυροδρόμι εκπαιδευτικών. Πολλοί έρχονται, ελάχιστοι όμως μένουν, καθώς η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του νησιού μας είναι από τις χειρότερες πανελλαδικά. Αυτό διαφαίνεται κι από τα τεράστια νούμερα εκπαιδευτικών κενών, που έχει γι’ άλλη μια χρονιά η Κρήτη και ειδικότερα ο νομός Ηρακλείου.

Η μοριοδότηση των Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης αντιβαίνει ουσιαστικές αρχές της σχετικής νομοθεσίας (παρ. 8α του άρθρου 16 του ΠΔ 50/1996, όπως αυτό τροποποιήθηκε από την παρ. Ζ α του άρθ. 14 του ΠΔ 100/1997 και την παρ. 2 του άρθρου 1 του ΠΔ 39/1998). Μάλιστα μετά την κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης θα έπρεπε να είχε αλλάξει τάχιστα.

Από το 2011 έχουν πραγματοποιηθεί συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων πανελλαδικά, όπου και αποφασίστηκαν οι προτάσεις για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Το Υπουργείο δηλαδή, εδώ και καιρό, έχει στα χέρια του καταγεγραμμένες τις προτάσεις των ΠΥΣΠΕ και των ΑΠΥΣΠΕ όλης της χώρας, αλλά από τότε το θέμα αγνοείται.

Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. αναρωτιόμαστε γιατί «κολλάει» το συγκεκριμένο θέμα εδώ και τρία χρόνια και ζητούμε από την Ομοσπονδία και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ να αναδείξουν το θέμα της αναμοριοδότησης και να κινηθούν με κάθε τρόπο στη λύση του. Επιπλέον, θεωρούμε πως πρέπει να γίνει ένα από τα βασικά αιτήματα στο διεκδικητικό πλαίσιο του Κλάδου, καθώς η μοριοδότηση των σχολείων πρέπει να γίνεται με βάση τη 12βαθμη κλίμακα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
                                          ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ                

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου