Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας!




Ανοιχτή Επιστολή της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας
Στο πλαίσιο της συνάντησης του Υπουργού Παιδείας με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος,  τη Tρίτη 30-10-2012, ζητάμε από την Ομοσπονδία μας να απαιτήσει τα εξής:
Εγκύκλιος με θέμα «Πρόωρη Αποχώρηση των νηπίων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων»
·         Να απαντήσει ο Υπουργός ξεκάθαρα  γιατί στάλθηκε εγκύκλιος με θέμα «Πρόωρη Αποχώρηση των νηπίων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων» σύμφωνα με το οποίο ορίζεται ως ενδιάμεση ώρα αποχώρησης των νηπίων από τα ολοήμερα νηπιαγωγεία το διάστημα από 13:45 έως 14:00. Αυτό ήδη προυπήρχε για όσα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Η συγκερκιμένη εγκύκλιος προκαλεί ανησυχία στους συναδέλφους νηπιαγωγούς,  καθώς όλοι μας γνωρίζουμε τις “φήμες” περί αύξησης του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, απολύσεων και ευρύτερων αλλαγών-ανατροπών στα δημόσια σχολεία.
Το Ολοήμερο νηπιαγωγείο όπως λειτουργεί σήμερα έχει ένα συγκεκριμένο αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας και μια συγκεκριμένη δομή που αυτομάτως αποδομείται πλήρως από τις τμηματικές αποχωρήσεις των νηπίων.
Επίδομα θέσης στους αναπληρωτές-προϊσταμένους
·         Την άμεση επαναφορά του επιδόματος  θέσης στους αναπληρωτές που εκτελούν χρέη προϊσταμένου.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το (ΦΕΚ 414/τ.Β'/23-2-2012) καταργείται το επίδομα θέσης ευθύνης σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-11-2011. Είναι ανεπίτρεπτο και επαίσχυντο οι αναπληρωτές να ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένου και να μην αμείβονται!Σε πιθανή άρνηση από την πλευρά του Υπουργού, καλούμε την Ομοσπονδία να παρέχει επιτέλους συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους μας και να παραιτηθούν από τα διευθυντικά καθήκοντα μέχρι να αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
Προσλήψεις
·         Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε κάθε Δημόσιο Σχολείο που έχει ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.
Ειδικά σχολεία
·         ‘Ανοιγμα όλων των Ειδικών Σχολείων που παραμένουν κλειστά, όπως και των  τμημάτων ‘Ενταξης.
Υπηρέτηση οργανικής θέσης
·         Την άμεση κατάργηση της διέτιας, καθώς τώρα το Νοέμβρη θα κληθούν οι συνάδελφοι να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης.
Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων
·         Την άμεση αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων!Φτάνει πια η κοροιδία της αναμονής και των σκοπιμοτήτων!
Επίσης η Ομοσπονδία μας:
·         Να τονίσει πως το Δημόσιο Σχολείο δεν αντέχει άλλο από τις βάρβαρες πολιτικές της εσωτερικής και εξωτερικής Τρόικα,  πως  ο Εκπαιδευτικός  δεν αντέχει οικονομικά και ψυχικά πλέον  τη νεοφιλελεύθερη και ληστρική επιδρομή που ακολουθείται τα τρία τελευταία χρόνια!
·         Να επισημάνει πως ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ έχει  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και θα παλέψει με κάθε μέσο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των Μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν το λαό στην ανέχει και τα καταδικάζει τα παιδιά αυτού του τόπου  σ ένα αβέβαιο και φοβικό μέλλον.

    ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου