Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές δράσεις και τα συλλαλητήρια


Η Κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, δίνει τη χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό οικοδόμημα και τα εργασιακά δικαιώματα.

Η δημόσια δωρεάν παιδεία οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση, μαζί με την υγεία (ΕΣΥ-ΕΟΠΥΥ) και τους Δήμους. Όλες οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις αφορούν αποκλειστικά κοινωνικά δικαιώματα και υπηρεσίες που παραδίνονται στην κερδοσκοπία των ιδιωτών ή απλά καταργούνται. Με την πολιτική της κυβέρνησης και τις υποδείξεις της Τρόικας:
•   Έκλεισε χωρίς προειδοποίηση η δημόσια τηλεόραση
•   Απολύονται οι δημοτικοί αστυνομικοί
•   Απελευθερώνονται οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
•   Πρόκειται να απολυθεί βοηθητικό προσωπικό από τα νοσοκομεία
•    Δημιουργούνται θέσεις εργασίας με 350 ευρώ χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα
•    Υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι που καθημερινά αυξάνονται

Η επίθεση αυτή στο Δημόσιο τομέα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του συστήματος που επιβάλει στους εργαζόμενους και στη νεολαία συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα να στηρίξει όλες τις αγωνιστικές δράσεις με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών του μνημονίου. Με αυτό το σχέδιο νόμου οδηγείται στη δυστυχία και την εξαθλίωση ένας ολόκληρος λαός.


Όλες και όλοι στα απογευματινά συλλαλητήρια που διοργανώνονται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου2013 σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες και συλλαλητήρια. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου