Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πότε θα καλυφθούν τα κενά μας ; ; ;



                                                                                                                                                               Έχουμε φτάσει πλέον στο μήνα Δεκέμβριο  και έχει καλυφθεί το 1/3 της φετινής σχολικής χρονιάς. Ωστόσο εκατοντάδες σχολικές μονάδες υπολειτουργούν τόσο στην πρωινή όσο και στη μεσημεριανή ζώνη , καθώς  δεν έχει προσληφθεί ο κατάλληλος αριθμός εκπαιδευτικών, για να καλύψουν  τις ανάγκες της Δημόσιου Σχολείου.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για όλες τις ειδικότητες που αφορούν τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.
Δάσκαλοι – Νηπιαγωγοί
υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά στα πρωινά και ολοήμερα τμήματα.
Ειδικότητες
ü  υπάρχουν εκατοντάδες κενά σε όλη την Ελλάδα, τόσο για τα κλασσικά σχολεία όσο και για τα σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος.
Παράλληλη στήριξη – τμήματα ένταξης
ü  υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά στο θεσμό της παράλληλης στήριξης που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και δεκάδες τμήματα ένταξης είναι ακόμη κλειστά.
ΖΕΠ                                                         
ü  μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού για τις τάξεις υποδοχής.

Ειδική Αγωγή
Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και η ειδική αγωγή στην Ελλάδα συνεχίζει να παραπαίει. Ούτε ένας διορισμός συναδέλφου από Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στα σχολεία! Ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού στην ειδική αγωγή!


Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.:
  •           Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσουν άμεσα πιστώσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, για να μη χάνονται διαρκώς εκπαιδευτικές ώρες. Εκείνοι που κόπτονται,  υποτίθεται, για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων, έχουν παρατήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση στον κατήφορο των ελλείψεων.
  •        Ζητάμε από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να παρέμβει άμεσα στο συγκεκριμένο θέμα και να απαιτήσει επιτακτικά  την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
                                  ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου