Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Επιστολή του αιρετού Θεόφιλου Λαμπρογιαννάκη για τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου


Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης                                                     Ηράκλειο, 03 Αυγούστου 2014

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου
Τηλ. 6972495042                                                                          Προς
Emailofiii@Yahoo.gr                                          - Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης
                                                               κ. Απόστολο Κλινάκη
                                                                        
                                           Κοινοποίηση:
                                                        Δ.Σ. Συλλόγου Δ. Θεοτοκόπουλος
                                                      Σχολικές Μονάδες Ν. Ηρακλείου

ΘΕΜΑ 1ο :ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
κ. Περιφερειακέ Δ/ντή Εκ/σης Κρήτης

Με την επιστολή αυτή σας θέτω ένα χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, το οποίο αναφέρεται στην άρση των περιορισμών για τις αποσπάσεις που ισχύουν εντός των πόλεων. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου της 1ης Αυγούστου αποφασίστηκε με πλειοψηφία 3-2(μειοψήφισαν οι αιρετοί) και η φετινή εγκύκλιος των αποσπάσεων εντός του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου να έχει περιορισμούς στα σχολεία που φέρουν το ίδιο τοπικό προσωνύμιο. Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο άδικο που δυσκολεύει κατά πολύ τους συναδέλφους και δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση για ποιο λόγο να συνεχιστεί. Ακόμη, επισημαίνω ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν έχουν το δικαίωμα να νομοθετούν και να βάζουν περιορισμούς στις αποσπάσεις, οι οποίες γίνονται για τη διευκόλυνση των συναδέλφων.
 Τέλος, να τονίσω ότι και οι γενικές συνελεύσεις του συλλόγου «Δ.Θεοτοκόπουλος» έχουν πάρει απόφαση για άρση των περιορισμών στις αποσπάσεις, κάτι το οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους και ιδιαίτερα από ανθρώπους που υπηρέτησαν τον κλάδο από συνδικαλιστικές θέσεις για αρκετά χρόνια.




ΘΕΜΑ 2ο:ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ

Ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου οι αιτήσεις απόσπασης εντός του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου με καταληκτική ημερομηνία στις 18 Αυγούστου στις 9 το πρωί. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά βάζοντας αριθμό μητρώου εκπαιδευτικού και Α.Φ.Μ. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά χρειάζεται προσοχή ώστε να γίνει μία σωστή δήλωση και να υπάρχουν αρκετές πιθανότητες επιτυχίας. Ο σύνδεσμος στον οποίο υποβάλεται η αίτηση είναι ο εξής: http://dipe.ira.sch.gr/apospaseis/login.php .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου