Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία για τη μη δημιουργία τμημάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ Β επιπέδου και πιστοποίηση στις ΤΠΕ Α επίπεδο


Διαμαρτυρία για τη μη δημιουργία τμημάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ Β επιπέδου και πιστοποίηση στις ΤΠΕ Α επίπεδο

Καλούμε το υπουργείο παιδείας (ως φορέα λειτουργίας) να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη (β επιπέδου). Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά στο δεν ανοίγουν προγράμματα για όλους τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά την αναστολή λειτουργίας των διδασκαλείων, την κατάργηση όλων των εκπαιδευτικών αδειών τίθεται πλέον ουσιαστικό ζήτημα σε σχέση με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια αυτά, η μοναδική μορφή επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη) από το κράτος είναι αυτή του β επιπέδου.

Είναι απαράδεκτο η μόνη ανατροφοδοτική και υποστηρικτική δομή που μας έχει απομείνει να μην λειτουργεί για ακόμη μια χρονιά στο νομό Λασιθίου, να αποκλείει τους συναδέλφους νηπιαγωγούς στο Ρέθυμνο, να κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς αποκλείοντας ειδικότητες και αναπληρωτές από την επιμόρφωση σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Ως Ενωτική Κίνηση  Εκπαιδευτικών ζητούμε το αυτονόητο.  
α) να δημιουργηθούν επαρκή τμήματα για όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν και
β) να δημιουργηθούν τμήματα επιμόρφωσης για όλες τις κατηγορίες εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες- μόνιμοι και αναπληρωτές).

Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτημάτων που υπάρχουν ήδη από συναδέλφων που δεν έχουν πιστοποιηθεί στις ΤΠΕ Ά επιπέδου μέχρι τώρα με συνέπεια να μην μπορούν να συμμετέχουν στην προκήρυξη αυτή. Σας καλούμε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στις ΤΠΕ Α επιπέδου να δώσουν εξετάσεις ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση Β επιπέδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου