Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ενημερωτικό Συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, από τον αιρετό Αλέξανδρο Αλεξάκη

Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                           Σητεία  4-3-15

 Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Λασιθίου

Email:  alexandro.alexak@gmail.com      τηλ : 6976970367
Κενά και προσλήψεις στο Νομό Λασιθίου

Από την αρχή της σχολικής χρονιά έχουμε γίνει μάρτυρες των αποτελεσμάτων της αποδόμησης της εκπαίδευσης. Οι πολιτικές επιλογές των τελευταίων 4 ετών με κύριους άξονες την λογιστική μείωση προσωπικού και τη συγχώνευση σχολικών μονάδων είχε ως αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργούν από τα μέσα της χρονιά και μετά. Το έχω πει πολλές φορές. Το σχολείο δουλεύει 9 μήνες και όχι 5 ή 4. Τα ψίχουλα που στέλνει το υπουργείο αλλά και ο προγραμματισμός που δεν αφήνει το δικαίωμα στις διευθύνσεις να έχουν προσωπικό που θα μπορεί να καλύψει κάποιο κενό, οδηγούν σε μια εκρηκτική κατάσταση. Οι διαχειριστική λογική με μπαλώματα που δυστυχώς δεν εξυπηρετούν ούτε το σχολειό και τους μαθητές μας επιτείνει την παθογόνα κατάσταση.

Τα κενά του νομού αυτή τη στιγμή όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 είναι 3 και 1-2 που πιθανόν να προκύψουν μέχρι το τέλος του μήνα. Λύση δεν είναι να παραβιάζουμε το ωράριο και τις συμβάσεις των συναδέλφων. Μόνο η  πρόσληψη αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σχολείο
Ειδικότητα
Κενά
3 θ ΔΣ Ζάκρος
ΠΕ 70
1
12 θ 2ο ΔΣ Σητείας
ΠΕ 70
1 + 1 πιθανό
4 Θ ΔΣ Μύρτους
ΠΕ 70
1
1ο 6 θ ΔΣ Νεάπολης
ΠΕ  70
1 πιθανό




Το σχολείο θέλει εκπαιδευτικούς για να δουλέψει. Οποιοδήποτε μπάλωμα αργά ή γρήγορα θα ανοίξει. Επίσης η παραβίαση συμβάσεων  ενέχει κινδύνους,  αν ανακύψει ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες. Με εκπτώσεις δε δουλεύει το σχολείο γι αυτό ζητούμε άμεση πρόσληψη προσωπικού.
Στηρίζω το δίκαιο αγώνα των γονέων του ΔΣ Ζάκρου όπως και κάθε σχολείου Όταν τα προβλήματα αναδεικνύονται βρίσκονται και λύσεις. Είμαι δίπλα στον αγώνα τους και ζητώ από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Σητείας «ο Μύσων» να πάρει θέση.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Αλεξάκης
  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μου το στείλουν μήνυμα στο:  alexandro.alexak@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου