Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ενημερωτικό αιρετού ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, από τον αιρετό Αλέξανδρο Αλεξάκη

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                         Σητεία 14-5-15

Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Λασιθίου
Email:  alexandro.alexak@gmail.com
                                      

Ενημερωτικό αιρετού ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Θέμα 1ο :  «Επίδομα θέσης ευθύνης συναδέλφου»
Αφορά το επίδομα συναδέλφου που έχει οργανική στην Α/θμια Λασιθίου και υπηρετεί με απόσπαση στη Λάρισα. Ο συνάδελφος υπηρετεί σε οργανικά 2/θέσιο οργανικά ειδικό σχολείο αλλά τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως 4/θέσιο και 5/θέσιο λειτουργικά. Έχει γίνει ορισμός του συναδέλφου σαν προϊστάμενος της σχολικής μονάδας από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας αλλά η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου  δεν έδινε  το επίδομα από την αρχή του χρόνου  πατώντας στην πρώτη παράγραφο του νόμου 4024/11 που αναφέρει ότι το επίδομα δίνεται σε όσους υπηρετούν σε θέση ευθύνης σε σχολικές μονάδες με οργανικότητα από 4/θεσιο και πάνω.. Στο 4024/11 όμως αναφέρεται σε σχετική παράγραφο ότι το επίδομα θέσης ευθύνης δίνεται  ανάλογα τη λειτουργικότητα της σχολικής μονάδας.  Είναι λοιπόν  νόμιμο ο συνάδελφος να πάρει το επίδομα καθώς ως  προϊστάμενος σε ειδικό σχολείο δεν έχει μόνο την διοικητική αλλά και την παιδαγωγική ευθύνη του ευαίσθητου τομέα της ειδικής  αγωγής.  Ζητούμε να αποδοθεί άμεσα το επίδομα θέσης ευθύνης στο συνάδελφο . Μετά από παρέμβασή μου προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Κρήτης και με τις απαραίτητες ενέργειες που διενήργησε ο Περιφερειακός διευθυντής , το θέμα οδηγείται στη λύση του.
Θέμα 2ο : «Σύσταση οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων»
Το υπουργείο παιδείας απέστειλε στις περιφερειακές Δ/νσεις έγγραφο, για σύσταση οργανικών θέσεων, και ζητά να σταλούν τα στοιχεία ως Τρίτη 12/5/15 : Προκειμένου το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων να προβεί σε σύσταση και κατανομή θέσεων κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ18.41, ΠΕ19-ΠΕ20, ΠΕ06 , ΠΕ011, ΠΕ1 .Ζητά να προτείνουν αριθμό θέσεων στις οποίες δύναται να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί των προαναφερόμενων κλάδων σε οργανική θέση στην Περιφερειακή Διεύθυνσή ανά περιοχή μετάθεσης και να ορίσουν τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για σύσταση οργανικών θέσεων τον εν λόγω κλάδων.  Είναι πάγιο αίτημα μας να συμμετέχουν οι αιρετοί στη σύσταση οργανικών θέσεων πράγμα που δεν έγινε στην περίπτωση αυτή . Η προχειρότητα και η βιασύνη βαραίνει το υπουργείο και γι αυτό τους καλούμε από δω και μετά να μην παρακάμπτουν τους αιρετούς εκπροσώπους των συναδέλφων.  Η παρουσία των αιρετών είναι απαραίτητη για ελέγξουν τη διαδικασία και να προτείνουν να δημιουργηθούν παντού όπου είναι δυνατό και μέσα στα πλαίσια του νόμιμου ωραρίου οργανικές θέσεις. Είναι πάγιο αίτημα να σταματήσουν οι ειδικότητες αλεξιπτωτιστές και κάθε σχολείο να ξεκινάει χωρίς κενά στις ειδικότητες δημιουργώντας μόνιμες δομές στα σχολεία.  Για παράδειγμα στο 3ο Δ.Σ Σητείαs που είναι ΕΑΕΠ έγινε λάθος/παράλειψη και δε δόθηκε οργανική ΠΕ 06 Αγγλικών . Αυτό θα είχε αποφευχθεί σίγουρα  αν οι πίνακες είχαν δοθεί  εγκαίρως και στους δύο αιρετούς (και όχι μόνο στον έναν)  για να τους ελέγξουν. Κατά τον έλεγχο εντόπισα το λάθος και ζήτησα να διορθωθεί, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Διευθυντή Π. Εκπαίδευσης Λασιθίου. Με τυχόν  λάθη ή παραλείψεις  που η διεύθυνση κάνει πολλοί συνάδελφοι ταλαιπωρούνται και αδικούνται. Ζητούμε επίσης από το Υπουργείο να δοθεί άμεση λύση στην ομηρία των συναδέλφων που προέρχονται από μετάταξη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Αλεξάκης
  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μου το στείλουν μήνυμα στο:  alexandro.alexak@gmail.com – Επίσης έχω σελίδα στο Facebook (το όνομά μου με ελληνικούς χαρακτήρες Αλεξάκης Αλέξανδρος), για άμεση καθημερινή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου