Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Η θέση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για τη διαδικασία εκλογής των Διευθυντών ΕκπαίδευσηςΣυνάδελφοι, οι εξελίξεις τρέχουν πλέον με γρήγορους ρυθμούς, στο θέμα της αλλαγής των διευθυντών εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Σημαντικό λοιπόν είναι να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας ως παράταξη για την παραπάνω διαδικασία  και να θυμίσουμε της στάση μας από τις πρώτες μέρες της ανακοίνωσης της.

Ως συνδικαλιστική κίνηση ζητήσαμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ΔΣ της ΔΟΕ, μέσω του εκπροσώπου μας, να γίνει ολομέλεια αιρετών ΑΠΥΣΠΕ όλης της χώρας με σκοπό να επιδιωχθεί ενιαία στάση στη διαδικασία της συνέντευξης. Δυστυχώς κάποιοι δεν το ήθελαν και για το λόγο αυτό δεν δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή ώστε να τοποθετηθεί συντεταγμένα το συνδικαλιστικό κίνημα κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία. Με βάση λοιπό τα δεδομένα αυτά πρέπει να τοποθετηθούμε με σαφήνεια , ακρίβεια και συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά την εκλογή των νέων διευθυντών εκπαίδευσης.

Ø  Σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή των συναδέλφων στην ψηφοφορία. Θεωρούμε ότι είναι κοινός τόπος, η χρόνια επιδίωξη του Κλάδου ώστε  να προχωρήσουν τα θέματα της άμεσης δημοκρατίας και να σπάσουν τα στεγανά που υπήρχαν χρόνια τώρα.  Θέση μας είναι να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί.  Με τα σημερινά όμως δεδομένα, όσοι συμμετέχουν στο εκλεκτορικό σώμα θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί
Όπως είναι γνωστό οι Δ/ντές/ντριες και οι Υ/δντές/δντριες έχουν εκλεγεί με τη βαρύνουσα ψήφο των Συναδέλφων στους Συλλόγους Διδασκόντων. Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε ότι θα ήταν δημοκρατικό και συλλογικό  πριν την ψηφοφορία, την ίδια μέρα της εκλογής, όπου είναι δυνατόν,  να συγκαλέσουν  τους Συλλόγους Διδασκόντων ώστε να λάβουν υπόψη την άποψη των συναδέλφων και να τη μεταφέρουν στην κάλπη.

Ø  Σε ό, τι αφορά τη στάση των αιρετών. Είναι μεγάλο το θέμα του ρόλου του αιρετού και τι είδους αιρετό θέλουμε. Εμείς θεωρούμε ότι η συμμετοχή στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, εκεί που μας στέλνουν οι Συνάδελφοι με την ψήφο τους, αποτελεί μέγιστη ευθύνη. Ο αιρετός από τη στιγμή που εκλέγεται ασκεί τον ρόλο του, όπως υπαγορεύεται από το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να παλέψουμε για να το ενισχύσουμε, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που υπάρχει προς όφελος των Συναδέλφων.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κρήτης επιλέγουμε τον δρόμο της υπευθυνότητας, της συνέπειας και της ευθυκρισίας: Οι αιρετοί να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης τους, παίρνοντας  υπόψη τις θέσεις του κλάδου σε μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης.

 Ο δρόμος για να πετύχουμε τις αλλαγές που έχουμε οραματιστεί είναι μακρύς και δύσβατος, οφείλουμε όμως κάθε φορά ανάλογα με την εποχή και με τις περιστάσεις να αγωνιζόμαστε με τα όπλα που έχουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου