Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ενημερωτικό για το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, από τον αιρετό Στέλιο Ορφανουδάκη


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής :
1ο Θέμα :Άδειες Άσκησης Έργου με Αμοιβή
Εγκρίθηκαν ομόφωνα και τα τρία (3) αιτήματα για άδεια άσκησης έργου με αμοιβή.
2ο Θέμα : Αναγνώριση Συνάφειας Μεταπτυχιακού
Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η μία (1) αίτηση Συνάφειας Μεταπτυχιακού.
3ο Θέμα : Απαλλαγή από τα καθήκοντα Προϊσταμένων Ολιγοθέσιων Σχολικών Μονάδων
Απαλλάσσονται και οι τέσσερις (4) συνάδελφοι προϊστάμενοι (δύο δάσκαλοι και δύο νηπιαγωγοί) από τα διοικητικά τους καθήκοντα, όταν αντικατασταθούν.
4ο Θέμα: Προγραμματισμός νέας σχολικής χρονιάς (Ορισμός Λειτουργικών Κενών)
Πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά (2018-19) με τα εξής λειτουργικά κενά για δασκάλους και νηπιαγωγούς.
Οι λειτουργικές ανάγκες του Νομού σε δασκάλους είναι 110 για πρωινά τμήματα και 7 σε ολοήμερα Ολιγοθέσιων Σχολείων και σε συνδυασμό με τους 19 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και τους 7 υπεράριθμους, τα κενά για τη νέα χρονιά διαμορφώνονται στα 84 για πρωινά τμήματα και 7 ολοήμερα Ολιγοθέσιων Σχολείων.
Τα κενά στους νηπιαγωγούς του Νομού Ρεθύμνου είναι 49, βρίσκονται ήδη 2 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στη διάθεση και με τους 4 υπεράριθμους που προκύπτουν, τα λειτουργικά κενά πλέον είναι 43. Να αναφέρω επίσης ότι αναστέλλεται η λειτουργία των Νηπιαγωγείων Γαράζου κι Αξού, λόγω μικρού αριθμού φοιτούντων μαθητών.
Όσον αφορά τα κενά στην ειδική Αγωγή είναι αρκετά. Απαιτούνται 14 δάσκαλοι ειδικής αγωγής, οι 11 για να καλύψουν τμήματα Ένταξης Δημοτικών Σχολείων και οι 3 για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου. Τα κενά για νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής είναι 6, τα 3
αφορούν Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων και τα άλλα 3 το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.
Οπότε τα κενά για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς γενικής και ειδικής αγωγής φτάνουν τα 154.
5ο Θέμα : Μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ενέκρινε τις μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου κι εκκρεμεί η οριστικοποίησή τους, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.
Από τα 70 αιτήματα που πραγματοποιήθηκαν, ικανοποιήθηκαν μόνο τα 23. Πιο συγκεκριμένα, ικανοποιήθηκαν και τα 3 αιτήματα καθηγητών Γαλλικων, και τα 4 αιτήματα καθηγητών Αγγλικών, τα 2 από τα 3 αιτήματα καθηγητών Πληροφορικής κι αυτός που δεν τοποθετήθηκε παραμένει στη διάθεση , τα 2 από τα 4 αιτήματα Γυμναστών, τα 10 από τα 34 αιτήματα δασκάλων και μόλις τα 2 από τα 22 αιτήματα Νηπιαγωγών.
Ως Αιρετός έχω την υποχρέωση να ενημερώσω για τις μεταβολές αυτές κι ανεπίσημα ανακοινώνω τις τοποθετήσεις συναδέλφων που ικανοποιήθηκε το αίτημά τους. Η επίσημη ενημέρωση θα γίνει από την την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, όταν επικυρώσει τις μεταβολές αυτές κι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης . 

Σε κάθε περίπτωση, να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις της Διεύθυνσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου