Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

«Με αφορμή την παραίτηση συναδέλφισσας από τη Γαύδο, καμία ανοχή στις αντιεκπαιδευτικές σκέψεις και παλινωδίες απέναντι σε δικαιώματα αναπληρωτών»


Με αφορμή την παραίτηση της αναπληρώτριας δασκάλας από το δημοτικό σχολείου Γαύδου, για δικούς της προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, αναδύθηκε ξανά η πολεμική που ασκούν συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία διαστρεβλώνουν ή μεγεθύνουν περιστατικά προκειμένου να αποδομήσουν το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, με απώτερο σκοπό βέβαια την εξυπηρέτηση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στοχεύουν στην κατάλυση δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Οι στοχευμένοι παραπλανητικοί τίτλοι ορισμένων ΜΜΕ αποτυπώνουν τη συγκεκριμένη μεθόδευση, όπως "Η τρίτεκνη δασκάλα που εγκατέλειψε το σχολείο χωρίς να ενημερώσει θα ενταχθεί στον πίνακα αναπληρωτών με προϋπηρεσία χάρη σε ρύθμιση...''.

Ωστόσο, εκείνο που προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι η απίστευτη τοποθέτηση του αιρετού εκπροσώπου ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης της ΔΗ.ΣΥ., ο οποίος σε συνέντευξή του στο  protothema.gr δήλωσε πως η εκπαιδευτικός που παραιτήθηκε δεν θα έχει καμία επίπτωση λόγω της κατάργησης του διετούς αποκλεισμού από το Υπουργείο Παιδείας. 

Δηλαδή η ΔΗ.ΣΥ. στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση υποστηρίζει, όπως προκύπτει απο τη δήλωση του εκπροσώπου της, την επαναφορά του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών. Μία ρύθμιση που είχε θεσπίσει η αγαπημένη υπουργός παιδείας των στελεχών της ΔΗ.ΣΥ., Άννα Διαμαντοπούλου. Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα όχι η τελευταία που συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. νοσταλγούν τις αντεργατικές, αντιεκπαιδευτικές & νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις της κ. Διαμαντοπούλου.

Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. επισημαίνουμε πως σε καμία περίπτωση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν πρέπει να λάβει υπόψη του τέτοιες αντιλήψεις που συκοφαντούν τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος το Δημόσιο Σχολείο και που συρρικνώνουν με τιμωρητικές λογικές τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων αναπληρωτών.  Αυτές οι θέσεις εκφράζουν μόνο όσους τις εκφέρουν (και τους συνδικαλιστικούς τους χώρους) και όχι την εκπαιδευτική κοινότητα ούτε φυσικά και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ)

Η πραγματική λύση για τη στελέχωση των Δημόσιων Σχολείων δεν είναι άλλη απο τους Μόνιμους Μαζικούς Διορισμούς Εκπαιδευτικών σε όλες τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης και ειδικότερα οι μόνιμοι διορισμοί στα ακριτικά μέρη της χώρας μας.

Αθήνα 19/9/2018


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΕΝΟΤΗΤΑΑΓΩΝΑΣΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου