Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

«Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών στην παράλληλη στήριξη- όχι άλλη καθυστέρηση»





Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς μπορεί να βρήκε τα σχολεία με τη μεγαλύτερη πληρότητα σε προσωπικό από τις προηγούμενες χρονιές, (θυμίζουμε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών στις  5 Σεπτεμβρίου 2018 έφτασαν τις 19.480 εκ των οποίων οι 12.392 ήταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), αλλά δυστυχώς δεν καλύφθηκαν οι συνολικές ανάγκες σε παράλληλη στήριξη. Στον ευαίσθητο αυτό τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης από τις 12.392 συνολικές προσλήψεις στην αρχή της χρονιάς διατέθηκαν  μόλις οι 3.629 πιστώσεις.

Οι ανάγκες σήμερα, όπως αυτές καταγράφονται από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, προσεγγίζουν τις 4.000 σε παράλληλες στηρίξεις και βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου επίκεινται νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. έχουμε στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας τους άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο και παλεύουμε ώστε οι εξαγγελίες για 15.000 μόνιμους διορισμούς με έναρξη τις 4.500 στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση να κατοχυρωθούν νομοθετικά και να πραγματοποιηθούν στο ακέραιο. Παράλληλα όμως για την τρέχουσα σχολική χρονιά  θεωρούμε πως η παιδαγωγική διάσταση της αναγκαιότητας στήριξης των μαθητών μας που χρήζουν ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά (επιλογή περιστατικών και διασπορά ωρών) και να διαμορφώνεται κατά το δοκούν και ανάλογα τις πιστώσεις που διατίθενται κάθε φορά στην εκάστοτε περιοχή. Η ανάγκη παράλληλης στήριξης των μαθητών μας πρέπει να γίνεται με όρους ισοτιμίας για ουσιαστική παιδαγωγική στήριξη.

Καλούμε επομένως το υπουργείο παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση των πιστώσεων που απαιτούνται και σε 4.000 τουλάχιστον προσλήψεις για παράλληλη στήριξη, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες με αναλογία 1 εκπαιδευτικός ανά μαθητή.

Οι εκπτώσεις των μνημονιακών περιόδων δεν μπορούν να αποτελούν πλέον την εκπαιδευτική κανονικότητα της εποχής που ανοίγεται. Διεκδικούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας σε ένα ουσιαστικό κοινωνικό κράτος πρόνοιας.

Εκπτώσεις στην εκπαίδευση των μαθητών μας  δεν δεχόμαστε!!!


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου