Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά: Έξω οι φασίστες από τα Σχολεία




Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια φασιστικών ομάδων μέσα στα δημόσια σχολεία κυρίως σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε όλη την επικράτεια με προσχηματική αφορμή -επικάλυψη- τα εθνικά θέματα με στόχο να εκμεταλλευτούν και να μετατρέψουν πατριωτικά αισθήματα των μαθητών στις γνωστές -χρυσαυγίτικης έμπνευσης- εθνικιστικές και φασιστικές υστερίες, ωθώντας τους σε καταλήψεις σχολείων και πορείες. Διασκορπίζοντας ταυτόχρονα τον φόβο προκειμένου να διαμορφώσουν μια πλαστή εικόνα τελικά για τη μαθητιώσα νεολαία.

Όσοι σιωπούν σε τέτοιες τακτικές και πρακτικές έχουν μεγάλη ευθύνη για τη δημιουργία κλίματος άλλων μαύρων εποχών μέσα στη νεολαία, διότι αρνούνται να δουν τον πραγματικό υποκινητή ή αν τον βλέπουν βάζουν πρόσκαιρες μικροκομματικές σκοπιμότητες πάνω από τη δημοκρατία. Τη δημοκρατία για την οποία με αγώνες και θυσίες  πολέμησε ο λαός μας ενάντια στη φασιστική επιβολή. 
Μάλιστα, ανώνυμα (!!!) στο διαδίκτυο, έτσι βέβαια κάνουν οι φασίστες, καλούν την Πέμπτη 29/11 σε πανελλαδική κατάληψη όλα τα σχολεία της χώρας με «διακύβευμα» τα εθνικά θέματα.

Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. (Ε.Κ.Ε.) καλούμε, την επίσημη Πολιτεία, τους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς, τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες τα συνδικάτα να δώσουμε συντεταγμένα μια ηχηρή δημοκρατική απάντηση απέναντι στο μαύρο ακροδεξιό μέτωπο, που επιδιώκει να γεμίσει με δηλητήριο και μίσος τις σκέψεις και τις ιδέες των μαθητών μας.  Δεν πρέπει ν' αφήσουμε να εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και του φασισμού μέσα στα σχολεία.

Καλούμε τους ίδιους τους μαθητές να σταθούν απέναντι στις συντεταγμένες πρωτοβουλίες ακροδεξιών ομάδων, μακριά από την εθνικιστική προπαγάνδα και δίπλα στους αγώνες του λαού για προκοπή , μόρφωση, δουλειά και υγεία, απομονώνοντας λογικές  που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε ολέθρους.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον.
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.»

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου