Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ζήτημα με την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ

 


Αρκετοί συνάδελφοι αναπληρωτές την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν κανονικά στο σχολείο τοποθέτησης και έκαναν ανάληψη υπηρεσίας. Για να ολοκληρωθεί η σύναψη εργασίας ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός έπρεπε να εισέλθει με τους κωδικούς του taxisnet στο anaplirotes.gov.gr.

Ωστόσο η σελίδα του Υπουργείου Παιδείας από το μεσημέρι της 1/9 δε λειτουργούσε με αποτέλεσμα αρκετοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τη σύναψη εργασίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το χθεσινό ημερομίσθιο, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Να αποσαφηνιστεί ότι δεν χάνεται η προϋπηρεσία, καθώς για όλους τους συναδέλφους λογίζεται η 1/9.

Εκείνο, πάντως, που καλούνται να κάνουν οι συνάδελφοι, που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη σύναψη εργασίας, είναι να προχωρήσουν σε νέα ανάληψη υπηρεσίας με σημερινή ημερομηνία 2/9. Επίσης,  όλα τα έντυπα-υπεύθυνες δηλώσεις που συμπλήρωσαν με χθεσινή ημερομηνία να την αντικαταστήσουν με τη σημερινή.

Παράλληλα, ζητάμε να μη χαθεί κανένα ημερομίσθιο συναδέλφου, καθώς η ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση των συνάψεων εργασίας βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας.


*Μέλος του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου