Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ενημερωτικό Σημείωμα : Για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης & τα εκπαιδευτικά κενά

Ενημερωτικό Σημείωμα

Για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης & τα εκπαιδευτικά κενά

Μεταθέσεις

Από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων μετάθεσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες.

Στη διαδικασία αυτή υποβάλλονται οι αιτήσεις μετάθεσης από νομό σε νομό ( ή από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ) και οι αιτήσεις βελτίωσης εντός νομού ( ή μετάθεση εντός ΠΥΣΠΕ ). Επίσης, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης/βελτίωσης για την απόκτηση οργανικής θέσης. Αντίστοιχη αίτηση κάνουν όσοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και δεν έχουν οργανική θέση.

Εκπαιδευτικές ανάγκες

Έπειτα από τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έγιναν στη Β’ και στην Γ’ Φάση από το Υπουργείο Παιδείας, τα κενά στα Δημόσια Σχολεία  παραμένουν πολλά, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Στο νομό Ηρακλείου, ενώ είμαστε ήδη στις αρχές Νοεμβρίου, ξεπερνούν τα 200 στη Γενική και στην Ειδική Αγωγή.

Τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη ξεπερνούν τα 150, ενώ σε πολλά σχολεία, ειδικότερα της επαρχίας, έχουν αρκετές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Για την εύρυθμη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων ούτε λόγος, καθώς ακόμη και μέσα στην αστική ζώνη πολλές σχολικές μονάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, αφού, αντί να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες με προσλήψεις, υλοποίησε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα καθυστερεί την υλοποίηση της Δ’ Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. 

Απαιτούμε

ü  Να γίνουν ΑΜΕΣΑ όλες οι απαραίτητες προσλήψεις και να μη χάνονται εκατοντάδες διδακτικές ώρες

ü  Να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω συγχωνεύσεις τμημάτων και υποβαθμίσεις σχολείων

 

*Μέλος του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών

 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου