Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Συνοπτικός οδηγός ενημέρωσης για τις μεταθέσεις-οριστικές τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

 


Συνοπτικός οδηγός για τις μεταθέσεις-οριστικές τοποθετήσεις των μονίμων-νεοδιόριστων εκπαιδευτικών εντός Πυσπε Ηρακλείου.

1.      Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. https://dipeira.gov.gr/site/

2.      Προθεσμία δηλώσεων από την Τετάρτη 27-04-2022 έως και την Παρασκευή 13-05-2022 και ώρα 14:00.

3.      Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν σχολικές μονάδες και όχι σύνολο κενών. Συγκεκριμένα έως και 20 σχολικές μονάδες. Παράδειγμα: Επιλέγοντας το Δημοτικό Σχολείο Ζαρού (7 κενά) χρεώνεται ως μία (1) επιλογή από τις είκοσι (20).

4.      Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία των αποσπάσεων εντός Πυσπε Ηρακλείου, μετά το πέρας της οριστικής τους τοποθέτησης, καθώς έχουν "ξεχρεώσει", κατά το φετινό σχολικό έτος, την οργανική τους θέση. Οι αποσπάσεις είναι προσωρινές τοποθετήσεις σε σχολική μονάδα με λειτουργικά κενά και αφορά ένα σχολικό έτος.

5.      Όσοι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, με βάση τη σειρά τους, δεν έπιασαν κάποια από τις 20 επιλογές, θα κληθούν να δηλώσουν εκ νέου στα εναπομείναντα κενά που θα έχουν απομείνει.

6.      Τα Δημοτικά Σχολεία Καρτερού και 4ο Γαζίου (νεοϊδρυθέν σχολείο), παρότι έχουν ιδρυθεί δε λειτουργούν καθώς δεν έχουν κτίριο. Ωστόσο, διαθέτουν οργανικά κενά και συμπεριλαμβάνονται στις δηλώσεις. Συνεπώς, όσες και όσοι δηλώσετε και τοποθετηθείτε στα συγκεκριμένα σχολεία, θα κριθείτε υπεράριθμοι. Αυτό σημαίνει πως θα τοποθετηθείτε σε άλλα -όμορα ή κοντινά – σχολεία.

7.      Τι είναι υπεραριθμία; Οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία κρίνονται από τη Διεύθυνση Π.Ε. το διάστημα του καλοκαιριού, με βάση το μαθητικό δυναμικό της εκάστοτε σχολικής κοινότητας.

Παράδειγμα: Ένα 10/θέσιο οργανικά Δημοτικό Σχολείο δύναται το επόμενο σχολικό έτος να έχει λειτουργικότητα 8 τμημάτων. Συνεπώς, δύο εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα οι τελευταίοι που έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο κρίνονται υπεράριθμοι, εκτός αν κάποιος άλλος συνάδελφους του σχολείου επιθυμεί εθελοντικά να κριθεί ο ίδιος υπεράριθμός.

Αυτοί οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπεράριθμους των λοιπών σχολείων, τοποθετούνται με επιλογή τους σε διαθέσιμα κενά όμορων σχολείων. Η διαδικασία των υπεραριθμιών προηγείται χρονικά από τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ.

8.      Στα οργανικά κενά υπολογίζονται και θέσεις σε ολοήμερα τμήματα, καθώς και τέτοιες θέσεις χαρακτηρίζονται οργανικές με βάση το σχετικό ΦΕΚ.

9.     Σας παραθέτουμε αναλυτικό κατάλογο προκείμενου να έχετε μία συνολική εικόνα της μοριοδότησης των σχολείων και της χιλιομετρικής απόστασης από την πόλη του Ηρακλείου.

Για τα δημοτικά σχολεία στο σύνδεσμο:        https://enotikikinisiekpedeutikon.blogspot.com/2021/07/blog-post_28.html?m=0&fbclid=IwAR20zdVR1MIZIWC1kKC8BRPEZ73nuUpSuKTjndGjgxL-kDLEab-VQPEDeS8

Για τα νηπιαγωγεία στο σύνδεσμο:

https://enotikikinisiekpedeutikon.blogspot.com/2021/07/blog-post_6.html?m=0&fbclid=IwAR16cISIz186iOH245_BtUk7emLjEVsi4Fm1WTgjg0QTMkc3qwI69npEtr8

Είμαστε τη διάθεσή σας,

Καλή δήλωση και καλή τοποθέτηση σε όλους τους συναδέλφους!!!

  

*Μέλος του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου