Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι σε λίγες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος των μεταθέσεων από το Υπουργείο Παιδείας, για την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι αιτήσεις μετάθεσης προβλέπεται να υποβάλλονται από τις 16 έως στις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σας κωδικοποιούμε ορισμένα σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία των μεταθέσεων:

·        Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr)

·       Υποβάλλονται και οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης (μεταθέσεις εντός), χωρίς να αναγράφονται προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων.

·       Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης έχουν οι εκπαιδευτικοί που:
α)μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή, β)από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης (βελτιώσεις), γ)μετατάχθηκαν από βαθμίδα σε βαθμίδα, από κλάδο σε κλάδο από περιοχή σε περιοχή ή εντός της
ίδιας περιοχής και δ)μετατάχθηκαν και ανακλήθηκε η μετάταξή τους.

· Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά σε σχολική  μονάδα  υποχρεούνται  να  υποβάλουν  αίτηση  τοποθέτησης.

·       Αίτηση  υποβάλλουν  και  οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει πλήρες έτος στην περιοχή οργανικής τους θέσης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση που υπηρετούν με θητεία ή και παράταση αυτής σε Πρότυπα και Πειραματικά  Σχολεία.

·       Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2021 έχουν δικαίωμα υποβολής μετάθεσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΠΣΕ

·         Κριτήρια μεταθέσεων: 1)  η συνολική υπηρεσία  2)  η συνυπηρέτηση 3)  οι οικογενειακοί λόγοι 4)  οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν 5)  η εντοπιότητα 6) πρώτη προτίμηση.

·       Σε περίπτωση ισοβαθμίας  των εκπαιδευτικών κατά τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή, προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπερέχουν κατά κριτήριο, εάν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά:  α) στη συνυπηρέτηση  β) στην εντοπιότητα  γ) στους οικογενειακούς λόγους  δ) στη συνολική υπηρεσία  ε) στις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν  στ) στην πρώτη προτίμηση.

·        Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα επιμέρους κριτήρια τότε λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και η σειρά δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου-Αυτόνομο Δίκτυο είναι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε βοήθεια ή πληροφορία.

  *Μέλος του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου